14.05.2020Juha Berglund, Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä
Valitsimme Viinilehden Vuoden roseeviinin 2020. Voittaja sai kehuja muun muassa hersyvän herkullisesta luonteestaan. Katso voittajan ja kaikkien maistettujen roseeviinien arviot.
Erittäin hentoarominen tuoksu on puhdaspiirteinen. Siinä on kainoa karpalon ja punaherukan aromia. Maku on kuiva ja tuoksuun nähden yllättävän leveä. Siinä on makeaa mausteisuutta, mansikkaa, jopa luumuista vivahdetta. Kokonaisuus saa ryhtiä mausteisuuden lisäksi marjaisesta hapokkuudesta. Viini jättää hieman lämminhenkisen, mutta varsin pitkän jälkivaikutelman.
Ruokasuositus: noutopöytiin runsaiden salaattien ja vaaleiden liharuokien seuraan.
Kesäkuumalla maistuvat helmeilevien viinien lisäksi raikkaat cocktailit. Drinkkimestari ei tarvitse olla, sillä nämä juomat syntyvät helpoilla valmisteluilla. Nyt laseissa tanssahtelevat kesän maut, kuten rapsakka vesimeloni ja kirpeä limetti.
Viinilehden Vuoden roseeviini on ryhdikäs chileläinen ruokapöydän moniottelija. Hopeamitalin sai uusiseelantilainen sekoiteviini, ja pronssisijan nappasi viime vuoden kisasta tuttu saksalainen.
Vaikka Provence johtaa roseemarkkinoita suvereenisti, ympäri maailmaa sikiää koko ajan uusia, toinen toistaan mielenkiintoisempia roseita. Me kyselimme neljän kiinnostavan roseetuottajan kuulumisia.