TOP 3: Äitienpäiväviinit

Top-viinit

Antti Rinta-Huumo suosittelee parhaat viinit äitien hemmotteluun! Näiden herkullisten viinien lisäksi kurkkaa myös tämän kevään TOP 5 Maljakuohuvat.

Leth Duett Riesling & Veltliner 2015

562037, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Qualitätswein Niederösterreich / Itävalta
Leth
Grüner Veltliner, Riesling
11,39 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Itävaltalainen kahden lajikkeen valkoinen tarjoaa aromimaailmassaan hyvin hedelmäisiä vivahteita. Siinä on kypsää omenaa, hunajamelonia, kukkaisuutta ja persikkaa. Maku on kuiva, mutta tuntuvan hedelmäinen. Siinä on tuoksun aromien lisäksi aistittavissa sitrusmaisuutta, kukkaisuutta, yrttisyyttä ja jopa pippuriinkin vivahtavaa mausteisuutta. Tasainen suutuntuma on erittäin ryhdikäs. Siitä pitävät huolen tuntuva hapokkuus ja mineraalinen aromikkuus. Kokonaisuus jättää mausteisen jälkivaikutelman.

Viini on erittäin toimiva kumppani paistettujen kala- ja äyriäisruokien seurana. Myös vaikkapa mausteisempienkin versioiden kera.


Llai Llai Grenache 2012

403477, Alkon tuotesivu
Punaviini / Valle del Maipo / Chile
Viña Dos Andes
Grenache
10,89 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Herkullisesta chileläisestä voi erottaa nahkaisen mausteista ja luonteeltaan rustiikkista tuoksua. Siinä on muun muassa hapankirsikkaa ja yrttisyyttä. Keskitäyteläinen maku seuraa rustiikkisuudessaan tuoksua. Siinä on tuoksun aromien lisäksi hentoa savuisuutta ja kukkaista parfyymisyyttäkin. Herkullisen kirsikkainen hapokkuus ja pehmeät tanniinit antavat makuun miellyttävää ryhdikkyyttä. Kokonaisuus jättää tasaisen, hieman mausteisen ja nahkaisen jälkivaikutelman.

Viini on hyvin monikäyttöinen seuralainen liharuokien, myös pitkään haudutettujen kylkeen.


La Caliera Moscato d’Asti 2015

557844, Alkon tuotesivu
Valkoviini / DOCG Moscato d'Asti / Piemonte, Italia
Borgo Maragliano
Moscato Bianco Di Canelli
8,29 € (0,375 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Tällä makealla herkulla hurmataan äiti. Viinin aromikas tuoksu viestii makeista mausteista, hillotusta sitruunasta, punaisesta omenasta, rusinasta ja kukkaisuudesta. Makea maku on herkullinen ja toistaa tuoksun aromit. Siinä on lisäksi muun muassa makeaa ananasta, sekä hillottua persikkaa ja aprikoosia. Maku on suuntäyttävän makea, mutta sitrusmainen hapokkuus ja sitä tukeva hento pirskahtelevuus tekevät suutuntumasta eloisan. Kokonaisuus jättää makeudesta huolimatta pirteän ja puhdaspiirteisen hedelmäisen jälkivaikutelman.

Voit tarjota viinin äidille sellaisenaan herkuteltavaksi tai maukkaan täytekakun seuraan.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä