8 välttämättömyyttä: japanilaisen kotikeittiön maustekaappi

Heikki Valkama kertoo, mihin kahdeksaan ydinmakuun japanilainen kotiruoka perustuu. Heikin japanilaiset arkiruokareseptit on julkaistu Viinilehdessä 2/2025.
Viinimestari Krista Mänttäri: ”Kun etsin viinejä, saan hullutella täysillä”

Viinimestari, kokki ja artesaani Krista Mänttäri tietää, että keramiikkaa ja viinejä yhdistää käsityötaito. Hän listasi meille hyvän elämän reseptinsä.
Alko tuo myyntiin harvinaisia arvoviinejä

Harrastajien iloksi Alkosta on pian saatavilla iäkkäitä arvoviinejä.
Ruinartin Frédéric Panaïotis: ”Haluan tehdä samppanjoita, jotka saavat ihmiset hymyilemään”

Frédéric Panaïotis on Ruinartin kellarimestari ja intohimoinen vapaasukeltaja. Molemmissa rooleissa hän tasapainoilee intuitiivisen uskalluksen ja kokemuksen tuoman viisauden välillä.
Slovakian natupioneeri Zsolt Sütő: ”Viinini tanssivat kanssasi”

Viinintekijä Zsolt Sütő on unkarilainen Slovakiassa. Hän haluaa viinin ilmentävän kasvupaikkaa ja tekijöitään.
Karvainen vahvistus Viinilehden Vuoden viinien tuomaristoon

Viinilehden Vuoden viinien tuomaristossa istuu jatkossa myös valkoinenpaimenkoira Rumo, jonka kuono haistaa monivivahteiset viinit.
Lisää viiniä ruokakauppoihin?

Kahdeksanprosenttisia viinejä voi ostaa jo ruokakaupoista. Pian selviää, löytyykö Suomessa poliittista tahtoa korottaa prosenttirajaa. Viinilehti käy läpi tilanteen.
Valle de Uco – Argentiinan omaleimaiset vuoristoviinit

Valle de Uco on Argentiinan arvostetuimpia viinialueita. Sen maine perustuu laadukkaisiin vuoristoviineihin.
Viinijournalisti Robert Joseph: ”Viini on kuin Bob Dylan”

Legendaarinen viinijournalisti ja kirjailija Robert Joseph haluaa normalisoida viinin, jottei se olisi mysteerinen ja pelottava asia.
5 x hurmaavat Sisilian viinit

Vivahteikkaat ja mausteiset Sisilian viinit hurmaavat kevätauringossa.
Margaret River – huippuviinien, surffauksen ja kengurujen valtakunta

Vierailimme Australian Margaret Riverissä, joka on yksi maailman eristäytyneimmistä viinialueista. Saimme tietää, miksi siellä syntyy niin upeita viinejä ja mitä yhteistä on sommelierilla ja kengurulla.
Juusto
viini

Juuston ja viinin rakkaustarina on ikuinen. Poimimme viidelle herkulliselle ranskalaisjuustolle täydelliset viiniparit.
Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

Taidokkaasti väärennetyn maalauksen erottaminen aidosta voi olla vaikeaa asiantuntijalle ja maallikolle mahdotonta. Sama koskee viinejä. Mutta jos nauttii lasillisesta, onko väliä, vaikka siinä olisikin jotain muuta kuin luulee?