Slovakian natupioneeri Zsolt Sütő: ”Viinini tanssivat kanssasi”

Viinintekijä Zsolt Sütő on unkarilainen Slovakiassa. Hän haluaa viinin ilmentävän kasvupaikkaa ja tekijöitään.
Karvainen vahvistus Viinilehden Vuoden viinien tuomaristoon

Viinilehden Vuoden viinien tuomaristossa istuu jatkossa myös valkoinenpaimenkoira Rumo, jonka kuono haistaa monivivahteiset viinit.
Lisää viiniä ruokakauppoihin?

Kahdeksanprosenttisia viinejä voi ostaa jo ruokakaupoista. Pian selviää, löytyykö Suomessa poliittista tahtoa korottaa prosenttirajaa. Viinilehti käy läpi tilanteen.
Valle de Uco – Argentiinan omaleimaiset vuoristoviinit

Valle de Uco on Argentiinan arvostetuimpia viinialueita. Sen maine perustuu laadukkaisiin vuoristoviineihin.
Viinijournalisti Robert Joseph: ”Viini on kuin Bob Dylan”

Legendaarinen viinijournalisti ja kirjailija Robert Joseph haluaa normalisoida viinin, jottei se olisi mysteerinen ja pelottava asia.
5 x hurmaavat Sisilian viinit

Vivahteikkaat ja mausteiset Sisilian viinit hurmaavat kevätauringossa.
Margaret River – huippuviinien, surffauksen ja kengurujen valtakunta

Vierailimme Australian Margaret Riverissä, joka on yksi maailman eristäytyneimmistä viinialueista. Saimme tietää, miksi siellä syntyy niin upeita viinejä ja mitä yhteistä on sommelierilla ja kengurulla.
Juusto
viini

Juuston ja viinin rakkaustarina on ikuinen. Poimimme viidelle herkulliselle ranskalaisjuustolle täydelliset viiniparit.
Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

Taidokkaasti väärennetyn maalauksen erottaminen aidosta voi olla vaikeaa asiantuntijalle ja maallikolle mahdotonta. Sama koskee viinejä. Mutta jos nauttii lasillisesta, onko väliä, vaikka siinä olisikin jotain muuta kuin luulee?
3 x tartarviini

Hyvä viini korostaa klassisen lihatartarin hienostuneita makuja. Erilaisilla viiniparituksilla annoksen makumaailmaa voi taivuttaa uusiin suuntiin.
Valloittavat valkoiset – Viinilehden Vuoden valkoviini on valittu!

Vuoden valkoviiniksi nousi kiehtovan hedelmäinen ja suunmyötäinen albariño Espanjan Rías Baixasista. Hopeaa otti vivahteikas saksalainen riesling-sekoitus. Pronssin sai kaulaansa aromaattinen saksalainen sauvignon blanc.
Ruoan kanssa – pruuvissa neljä gastronomista oranssia

Kuorikontakti tuo oranssiviineihin karvautta ja karheutta, mikä tekee niistä mukavan gastronomisia. Sommelier Aino Tuomikoski pruuvasi neljä ruokaa rakastavaa oranssia.
Kokki ja viini-intoilija Simo Harrivaara: ”Elämä on liian lyhyt huonoon viiniin”

Vuoden kokki 2024 ja ravintola-alan yrittäjä Simo Harrivaara rakastaa chablis’ta niin paljon, että se on tatuoitu hänen ihoonsa.