Paahdettua lohta ja kapriskastiketta

Puhdista lohifileestä mahdolliset ruodot ja ylimääräiset rasvat ja leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta palat pippurilla ja suolalla. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja paahda lohipaloja nahkapuoli pannua vasten, kunnes valkuaisnesteet nousevat pintaan. Käännä palat hetkeksi toisinpäin. Lohi on parhaimmillaan, kun se on sisältä hiukan punertava. Tarjoile kastikkeen kanssa. Kapriskastike Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarkista maku.

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

600 g suomustettua lohifileetä

2 rkl oliiviöljyä

mustapippuria myllystä

suolaa

Kapriskastike

1 dl kermaviiliä

1 dl smetanaa

0,5 dl majoneesia

2 sitruunan mehu

0,5 dl kapriksia

1 rkl Dijon-sinappia

1 dl tillisilppua

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Puhdista lohifileestä mahdolliset ruodot ja ylimääräiset rasvat ja leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta palat pippurilla ja suolalla. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja paahda lohipaloja nahkapuoli pannua vasten, kunnes valkuaisnesteet nousevat pintaan. Käännä palat hetkeksi toisinpäin. Lohi on parhaimmillaan, kun se on sisältä hiukan punertava. Tarjoile kastikkeen kanssa.

Kapriskastike

Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarkista maku.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla