Villa Wolfin tyylikäs pinot noir possuherkulle

Viinivinkki 50/2017

Villa Wolf Christmas Pinot Noir 2015

Villa Wolf Christmas Pinot Noir 2015

Poistunut valikoimasta

Punaviini / Qualitätswein Pfalz / Saksa
Villa Wolf
Pinot Noir
12,90 € (0,75 l)

Kevyt punaviini on sävytykseltään punertava, kypsän marjainen ja makean mausteinen - monikäyttöinen viini vaalealle lihalle, riistalinnuille sekä kasviksille.

Arvio: Punertavasävytteinen avoin ja helposti lähestyttävä tuoksu muistuttaa kypsiä kirsikoita, vadelmia ja havumetsän yrttejä. Kevyt maku on sekin punertavasävytteinen ja kypsän marjainen. Viinissä on reilusti makeaa mausteisuutta, kuten kanelin ja neilikan aromeja. Suutuntuma on notkea ja nuorekkaan raikas. Kokonaisuus jättää melko pitkän ja puhdaspiirteisen, marjaisen ja hieman myös savuisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen punaviini vaaleille lihoille, salaateille sekä riistalinnuille ja kasvisruoille.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Perinteisen kinkun sijaan voit valmistaa jouluherkun ylikypsästä possunkyljestä ja mehevästä hernepyreestä

Ainekset

700 g luutonta viljaporsaankylkeä, kamaralla
2 dl kuumaa ankanrasvaa
jos ankan- tai hanhenrasvaa ei ole, pane vuokaan 1 dl vettä ja kypsennä ohjeen mukaisesti, hyvää tulee, mutta ei niin hyvää!

Hernepyree

4 dl vihreitä pakasteherneitä
1 pieni salottisipuli
1 tl voita
2 dl kermaa
valkopippuria
suolaa

Valmistusohje 

Leikkaa kylkipala neljäksi samankokoiseksi palaksi. Pane palat pieneen reunalliseen paistovuokaan (vuoan pohja lähes täyttyy lihasta) ja kaada kuuma ankanrasva päälle. Kypsennä 90-asteisessa uunissa noin 5 tuntia. Poista lämpimistä lihoista nahkakamara ja nosta lihat ritilälle, jotta kaikki ylimääräinen rasva valuu pois. Mausta palat mustapippurilla ja suolalla. Tee palojen rasvapintaan pieniä viiltoja lihaan asti. Paahda palat pannussa rasvapuolelta rapeiksi niin, että kaikki rasva sulaa pois, mutta älä polta pintaa mustaksi. Tarjoa hernepyreen lisäksi makeaa puolukka- tai karpalohilloketta.

Hernepyree

Kuori sipuli ja silppua se erittäin hienoksi. Kuullota sipuli kattilassa voissa pehmeäksi. Lisää joukkoon herneet ja anna niiden lämmetä sekoittaen. Lisää kerma ja anna kiehua muutama minuutti. Kaada seos tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaisen vihreäksi. Kaavi seos tarkasti siivilään ja painele lusikalla siivilän läpi kattilaan. Siivilään ei saa jäädä kuin herneen kuoret. Mausta samettisen tasainen pyree pippurilla ja suolalla.

Joku saattaa kuvitella, että tuossahan on varsinaista äijäruokaa, rasvaista sellaista. Pitkässä paistamisessa rasva poistuu ja jäljelle jää hurmaava maku. Ja sehän taas maistuu kaikille.

Resepti: Antti Vahtera

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä