Torresin jälkiruokaviini äitienpäivään

Viinivinkki 19/2019

Torres Floralis Moscatel Oro

Torres Floralis Moscatel Oro

336016, Alkon tuotesivu

Muu väkevä viini / Espanja
Miguel Torres
Muscat Of Alexandria
10,98 € (0,5 l)

Arvio: Makean avoin tuoksu on reilun rusinainen, sitrusmainen ja siinä on lämminhenkistä makeaa mausteisuutta. Aromeiltaan läheisesti tuoksua seuraava maku on makea ja täyttää suun. Kuivattujen hedelmien runsaat aromit hallitsevat makua. Eloisa hapokkuus piristää makua ja kantaa kokonaisuutta pitkään, nielua lämmittävään jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Suklaisten, täyteläisten jälkiruokien seuraan.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Raikas passionhedelmä viimeistelee helposti valmistuvan äitienleivonnaisen

Ainekset

10–12 pientä leivosta
25 min + 6 h hyytymiseen
*
200 g valmista murotaikinaa (pakaste)
*
Sitruuna-namelaka:
1 liivatelehti
vettä
1/2 dl maitoa
1 rkl lemoncurd-sitruunatahnaa
100 g valkosuklaata
1 dl kuohukermaa
1 sitruuna (kuori raastettuna)
*
Koristeluun:
passion-hedelmiä
valkosuklaata paahdettuna

Valmistusohje

1. Kauli murotaikina ohueksi levyksi ja leikkaa muotin avulla 12 pientä ympyrää tai soikiota. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 10–15 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja pohjat ovat saavat kauniin värin pintaansa. Jäähdytä pohjat.
2. Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. 3. Lämmitä maitoa ja sitruunatahnaa pienessä kattilassa, sekoita tasaiseksi. Purista pehmenneestä liivatelehdestä vesi pois ja sulata se kuumaan maito-sitruunaseokseen. Nosta kattila liedeltä.
3. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa notkeaksi. Lisää sula valkosuklaa maitoseokseen koko ajan vispilällä voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi kerma ohuena nauhana samalla sekoittaen. Viimeistele seos raastetulla sitruunankuorella.
4. Peitä astia kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, mieluusti pidemmäksikin ajaksi.
5. Kokoa leivokset. Sekoita sähkövatkaimella namelakan rakenne tasaiseksi kulhossa ja lusikoi se pursotinpussiin. Pursota kekoja murotaikinapohjien päälle. Koristele passionhedelmän siemenillä sekä uunissa paahdetun valkosuklaan muruilla.

Vinkki:
Paahda valkosuklaa helposti uunissa. Laita valkosuklaapaloja leivinpaperille uunipellille ja paahda 175-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Käytä kinuskisen makuinen paahdettu valkosuklaa jälkiruokien koristelussa.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä