Maukas Corvina ja Rondinella -sekoitus Venetosta

Viinivinkki 7/2017

Signorelli Valpolicella Ripasso Superiore 2014

Signorelli Valpolicella Ripasso Superiore 2014

495037, Alkon tuotesivu

Punaviini / DOC Valpolicella Superiore / Veneto, Italia
Signorelli
Corvina, Rondinella
13,00 € (0,75 l)

Mehevä, kuivattuja hedelmiä, makeita mausteita, nahkaisuutta ja vaniljaisuutta tarjoava, pehmeä, orastavan eläimellinen viini tummien liharuokien seuraan.

Arvio: Miellyttävän mehevä, hieman kuivattuja hedelmiä, makeita mausteita ja orastavasti myös nahkaisuutta viestivä tuoksu. Melko täyteläinen maku seuraa erittäin läheisesti tuoksun vivahteita. Viinissä on lisäksi hapankirsikkaa ja hentoa savuisuutta. Suutuntumaltaan viini on aluksi hyvin mehukas ja pehmeä. Viini saa eloa kypsän tanniinisuuden lisäksi eloisasta hapokkuudesta. Kokonaisuus jättääkin herkullisen marjaisen, orastavan eläimellisen ja nahkaisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini tummien liharuokien seuraan.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Aromikas lammaspata viimeistellään chorizolla ja feta-juustolla

Tämänkertaisen viinin seurassa maistuu ensi viikolla alkavan hiihtolomakauden kunniaksi aromikas lihapata. Suosittelisin valmistamaan sen lampaanlihasta, mutta voit halutessasi käyttää myös nautaa.

Hanki esimerkiksi paistilihaa. Leikkaa liha kuutioiksi tai suikaleiksi. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja ruskista lihoihin kaunis pintaväri. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun otat lihat pannulta, lorauta pannulle tilkka punaviiniä ja saat näin kaikki hyvät maut paistinpannulta mukaan.

Kuumenna toisessa padassa tilkka öljyä ja kuullota siinä runsaasti hienonnettua sipulia ja valkosipulia, sekä kuutioitua porkkanaa ja selleriä. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, lisää joukkoon tomaattipyreetä ja pyörittele hetkinen. Lisää seuraavaksi pataan ruskistetut lihapalat, pannulta huuhtomasi paistoliemi, tomaattimurskaa, tuoretta timjamia ja rosmariinia sekä kuutioitua tai suikaloitua chorizomakkaraa. Hauduttele hetkinen.

Lorauta pataan vielä hieman punaviiniä ja lisää liha- tai riistalientä sen verran että kaikki raaka-aineet peittyvät. Lisää pataan vielä kivettömiä oliiveja ja paloiteltua aurinkokuivattua tomaattia.

Hauduttele hiljalleen padassa tai mikäli lähdet ulkoilemaan, voit nostaa padan myös uuniin.

Kun lihat ovat mukavan mureita ja pataruoka mehevöitynyt, tarkista maku.

Valmista padan lisukkeeksi riisiä tai perunamuusia. Nostele riisi tai perunat lautaselle ja kauho aromikasta lihapataa seuraksi. Viimeistele pata murentamalla pinnalle reilusti fetajuustoa.

Nauti luonteikkaan Ripasson kera.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä