Viini-lehden Vuoden punaviiniä karitsanpotkalle

Viinivinkki 50/2016

Luigi Bosca Cabernet Sauvignon 2013

Luigi Bosca Cabernet Sauvignon 2013
Luonteikas viini

430377, Alkon tuotesivu

Punaviini / Mendoza / Argentiina
Luigi Bosca
Cabernet Sauvignon
16,90 € (0,75 l)

Runsas ja herkullisen hedelmäinen punaviini on tyylikäs, tamminen ja paahteinen - tummat lihat ja suurriista.

Arvio: Jäntevä, tummasävytteinen tuoksu on kypsän marjainen, muistuttaen muun muassa karhunvatukoita ja mustaherukoita. Siinä on myös tammen tuomaa paahteisuutta. Suuntäyttävä maku on runsas ja särmikäs. Viini on lämminhenkinen ja hedelmäinen. Pehmeät parkkihapot tuovat ryhtiä ja rakennetta vastapainoksi herkulliselle hedelmäisyydelle. Aromeiltaan maku seuraa tammisen paahteista, lähes makeaa tuoksua. Kokonaisuus jättää pitkään suussa viipyvän monivivahteisen ja tyylikkään pehmeän jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Selkeämakuiset tummat lihat ja suurriista. Myös kovat, suolaiset juustot.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

5/ 5 Tyylikäs huippuviini
Edullinen ostos
Valmis, mutta kehittyy

Pitkään hautuva herkku viimeistelee herkullisen cabernet sauvignonin

Tämän viikon vinkin kylkeen suosittelisin valmistamaan pitkään haudutettua karitsanpotkaa.

Kuori ja paloittele porkkanaa, selleriä, sipulia ja valkosipulia. Freesaa niitä tämän jälkeen pannulla.

Ota sitten karitsanpotkiin pintaväri kuumalla pannulla reilussa voinokareessa. Asettele potkat uunivuokaan. Lisää reilulla suolalla maustettua vettä niin että lihat lähes peittyvät. Laita joukkoon freesattujen porkkanan, sellerin, sipulin ja valkosipulin lisäksi vielä kokonaisia mustapippureita, laakerinlehtiä ja timjaminoksia. Kypsennä 110-120 -asteisessa uunissa yön yli.

Valmista lisukkeeksi mehevää palsternakkapyreetä ja linssejä. Palsternakkapyreetä varten kuori ja paloittele palsternakkoja ja hieman sipulia. Kuullota niitä voinokareessa. Lisää muutama maustepippuri, sekä ruoka- tai kahvikermaa ja suolaa. Hauduta kypsäksi. Poista maustepippurit ja soseuta tehosekoittimessa tasaiseksi. Lisää voita ja kuohukermaa saadaksesi haluamasi koostumuksen. Kun teet pyreestä tarpeeksi mehevän, et välttämättä tarvitse edes kastiketta.

Hauduta mustat Beluga-linssit suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi. Hienonna valko- ja salottisipulia. Kuullota sipuleita voissa kattilassa ja lisää joukkoon hyvin valutetut linssit. Leikkaa punaista paprikaa pieniksi kuutioiksi ja hienonna reilusti lehtipersiljaa. Lisää paprikat ja persilja kattilaan ja mehevöitä koko komeus potkien haudutusliemellä.

Valmista annokselle lisukkeeksi aromikas, lämmin vinaigrette. Lämmitä kattilassa hieman öljyä. Lisää sinne hienonnettua sipulia ja valkosipulia. Leikkaa kirsikkatomaatit kahteen tai neljään osaan. Lisää tomaatit öljyn joukkoon yhdessä kapriksien ja viipaloitujen oliivien, mustien ja vihreiden kanssa. Raasta sekaan pikkuriikkisen sitruunankuorta ja lorauta joukkoon valkoista balsamicoa. Viimeistele hienonnetulla timjamilla.

Lämmitä potkat haudutusliemessä. Nosta lautaselle pehmeää palsternakkapyreetä ja mehevää linssilisuketta. Nosta potka päälle ja lusikoi lopuksi annokseen lämmintä vinaigrettea. Herkuttele Vuoden punaviinin, Luigi Boscan Cabernet Sauvignonin kera!

  • 3 kommenttia artikkeliin ”Luigi Bosca Cabernet Sauvignon 2013

    1. Täyteläinen, viini minun makuuni. Cabernet tyylisissä viineissä on se jokin.

    2. Luigi Boscan kohdalla on esiintynyt laatuongelmia. Viimeksi Isänpäivänä maistoin poikani tuomaa L.B.:aa ja se pullo ei totisesti ollut Vuoden punaviini-tittelin arvoista. Eikä kuulemma ollut ainoa epäonnistunut tapaus kuuluisan Mendozan viinin kohdalla.

    3. Terve Jussi! Itsellä samanlaisia kokemuksia. Cabernet ollut mahtava joka kerralla. Sen sijaan L.B malbec oli kuin olisi tammesta puristettua mehua juonut. Toki malbecia olen maistanut vain kerran, mutta kokemuksesi myötä alan uskoa että kohdalla oli huono pullo, vaikka eri viini onkin kyseessä.

    Kommentoi

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä