Hirvipyörykät ja mehevä aussipunkku

Viinivinkki 43/2017

Hewitson Miss Harry 2015

Hewitson Miss Harry 2015

469367, Alkon tuotesivu

Punaviini / Barossa Valley / Etelä-Australia, Australia
Hewitson
Carignan, Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Shiraz
14,99 € (0,75 l)

Arvio: Kypsä, mehevän marjainen tuoksu. Siinä on makeaa kirsikkaa, herukkaa, makeita mausteita ja paahteisuutta. Melko runsas ja suunmyötäinen maku toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi orastavaa nahkaisuutta ja luumua. Mehukas viini saa ryhdin pehmeästä tanniinisuudesta ja kypsän kirsikkaisesta hapokkuudesta. Viini jättää kevyesti suuta supistavan, mutta veden kielelle nostattavan, hapankirsikkaisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Tummat linnut ja selkeämakuiset, yrttiset riistaruoat.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Hirvipyörykät saavat seurakseen herkullisen lanttu-waldorf –salaatin

Ainekset

gluteeniton, munaton
20 min + 25 min kypsymiseen ja maustumiseen
*
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
400 g hirvenjauhelihaa
200 g porsaanjauhelihaa
1/2 dl anjovista hienonnettuna
1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 tl maustepippuria
1 tl suolaa
*
Paistamiseen:
voita
*
Makea sinappikastike:
gluteiiniton, munaton, maidoton
15 min + 30 min keittämiseen
*
1/2 porkkana
1 sipuli
1/2 dl sokeria
1 dl punaviinietikkaa
2 dl punaviiniä
4 dl demi glace-kastikepohjaa (esim. HK)
2 tl sinappia (esim. Turun tai Auran)
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

Hirvipyörykät:
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuulota sipulit voissa paistinpannussa.
2. Sekoita lihapullien kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki.
3. Pyörittele taikinasta isohkoja palloja ja paista pannulla voissa tai kypsennä uunissa 180 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea ja pyörykät täysin kypsiä.

Makea sinappikastike:
1. Kuori kasvikset. Kuutio porkkana ja hienonna sipuli.
2. Paahda sokeri kattilassa. Lisää sipulit ja porkkanat. Lisää myös etikka ja keitä, kunnes etikka on haihtunut lähes pois.
3. Lisää punaviini ja keitä, kunnes siitä on jäljellä noin puolet.
4. Lisää demi glace ja keitä, kunnes nesteestä on jäljellä 2/3.
5. Siivilöi kastike. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.


Tarjoile tilli-perunamuusin ja lanttu-waldorfsalaatin kera.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä