Kolmen lajikkeen ranskalainen valkoviini palsternakkakeitolle

Viinivinkki 1/2019

Clos Bellane 2016

Clos Bellane 2016

562377, Alkon tuotesivu

Valkoviini / AOP Côtes du Rhône Villages Valréas / Rhône, Ranska
Clos Petite Bellane
Marsanne, Roussanne, Viognier
Luomu
15,56 € (0,75 l)

Keskitäyteläinen kuiva maku on kukkainen, omenainen ja pippurinen - itämaiset mausteisemmat ruoat.

Arvio: Nuorekas tuoksu on hedelmäinen ja melko jäntevä. Siitä voi erottaa muun muassa kukkaisia ja yrttisiä piirteitä. Keskitäyteläinen kuiva maku on sekin nuorekas ja eloisan pirteä. Viini nostaakin veden heti kielelle. Aromeiltaan viinistä voi erottaa karviaisten ja punaisten omenoiden piirteitä. Kokonaisuus jättää sitrushedelmiä ja valkopippuria muistuttavan, melko särmikkään jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Itämaiset mausteisemmat ruoat.

3/ 5 Laadukas ja hyvin tehty
Laatu vastaa hintaa
Valmis juotavaksi

Maustepippuri ja aromikas possulisuke viimeistelevät suuntäyttävän palsternakkakeiton

Tämä maukkaan hedelmäinen ja raikas valkoviini toimii monenlaisten kala-, äyriäis- ja kasvisruokien kera, mutta on myös monikäyttöinen keittoviini. Tammikuun talvikelien kunniaksi suosittelen kokeilemaan sitä mehevän kermaisen palsternakkakeiton ja sitä täyteläistävän possulisukkeen kanssa.

Aloita keiton valmistamisesta. Kuori ja paloittele palsternakkaa ja sipulia, sekä kuullota niitä kattilassa reilussa nokareessa voita. Lisää joukkoon suolaa, muutamia maustepippureita, sekä punaista maitoa ja kahvikermaa niin että sipulit ja palsternakat juuri ja juuri peittyvät. Hauduta kypsäksi. Poista maustepippurit ja soseuta tasaiseksi tehosekoittimella. Lisää tarvittaessa kermaa. Tarkista maku.

Valmista lisuke ylikypsästä possunkyljestä. Ylikypsää possunkylkeä löytyy hyvin varustetuista ruokakaupoista. Poista mahdollinen nahka ja ylimääräinen rasva. Leikkaa kylki reiluiksi kuutioiksi. Hienonna salottisipulia, valkosipulia ja lehtipersiljaa. Kuumenna kattilassa nokare voita ja kuullota siinä salotti- ja valkosipuli. Lisää kuutioitu possunkylki, lehtipersilja ja raasta joukkoon pikkuriikkisen verran appelsiinin kuorta. Mausta nokareella hunajaa. Tarkista maku ja pidä lämpimänä.

Kuohkeuta keitto ennen tarjoilua sauvasekoittimella. Lusikoi possunkylkilisuketta lautasen keskelle ja kauho täyteläistä keittoa ympärille. Rouhaise pintaan mustapippuria ja nauti maukkaan ranskalaisen kera.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä