Tummasävytteistä marjaisuutta aromikkaan karitsanfileen seuraan

Viinivinkki 1/2017

Alamos Malbec 2015

Alamos Malbec 2015

440567, Alkon tuotesivu

Punaviini / Mendoza / Argentiina
Alamos
Malbec
10,50 € (0,75 l)

Suuntäyttävä punaviini on tummasävytteinen, paahteinen ja pippurinen - suurristan seuraan.

Arvio: Tummasävytteinen tuoksu on paahteinen ja multainen. Siitä voi erottaa muun muassa kypsää marjaisuutta ja pippurisuutta. Lähes hillomaisen makea maku on suuntäyttävä ja hedelmäinen. Viini on tummasävytteinen ja paahteisen savuinen. Lisäksi siinä on pippurista mausteisuutta. Pehmeät parkkihapot tuovat kokonaisuuteen ryhtiä ja tammikypsytys antaa viiniin myös makeaa mausteisuutta. Pitkä jälkivaikutelma on runsas ja lämminhenkinen.

Ruokasuositus: Tummat liharuoat sekä suurriista.

Tämän viinin kanssa sopii mainiosti vaikkapa naudan sisäfileepihvit ja päärynä-parmesansalaatti. Katso helppo ja maistuva HK:n resepti!

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Karitsanfilee kätkeytyy aromikkaaseen kääröön

Tämä viini nauttii aromikkaan karitsan ulkofileen seurasta. Hienonna annosta varten runsaasti salottisipulia, valkosipulia ja tuoretta timjamia. Kuullota sipulit voissa. Kun ne alkavat pehmentymään, lisää joukkoon timjami. Anna hieman jäähtyä. Raasta sekaan parmesanjuustoa ja mehevöitä muutamalla lusikalla balsamietikkaa. Sekoita hyvin.

Puhdista karitsanfileestä ylimääräiset kalvot. Kuumenna pannulla nokare voita ja ota lihaan kauttaaltaan hyvä pintaväri. Sivele pintaan kevyesti dijonsinappia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä leikkuulaudalle parmankinkkuviipaleita hieman limittäin. Asettele viipaleille karitsanfileet ja lusikoi fileen päälle valmistamaasi sipulilisuketta ja kääri koko komeus viipaleisiin. Voit halutessasi varmistaa viipaleiden ympärillä pysymisen kiinnittämällä ne hammastikuilla. Nosta lihakääröt uunivuokaan ja kypsennä niitä hetkisen ajan uunissa. Mikäli sinulla on lihalämpömittari, kypsennä fileet 52 asteen sisälämpötilaan. Nosta pois uunista ja anna vetäytyä.

Valmista lisukkeeksi esimerkiksi valkosipulimaidolla maustettua perunapyreetä. Kiehauta punaisessa maidossa muutama murskattu valkosipulinkynsi. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä, kaada vesi pois, valuta hyvin ja valmista pyree voilla ja valkosipulimaidolla maustaen.

Nauti mendozalaisen Alamoksen Malbecin kera.

  • Yksi kommentti artikkeliin ”Alamos Malbec 2015

    1. Karitsanfile-resepti vaikutti mielenkiintoiselta, mutta olisiko sipulilisukkeen tilalle jotain muuta hyvää vaihtoehtoa, kysyy sipuleille allerginen. Alamos-viinin luonnehdinta vaikutti siltä, että ostan heti seuraavalla Alko-käynnillä – jos sitä vaan on tarjolla. Yleensä kun jotain viiniä kehutaan, sitä ei lähialkosta löydy, tai ehdkä joskus puolen vuoden päästä.

    Kommentoi

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä