viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Kukkaisen parfyymistä Torrontésia suoraan A-sarjasta!

12 / 2012 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Salta

Arvio

Näin kevättalven sulavilla hangillakin maistuu aromikas valkoviini. Tämän viikon suositukseksi olen valinnut Argentiinalaisen, perinteikkään viiniperheen Zuccardin Torrontés –lajikkeesta valmistetun viinin. Viinin nimessä oleva Serie A ei viittaa Italian pääsarjan jalkapalloon, vaan yksinkertaisemmin Zuccardin ”Argentiina” –sarjaan, jonka viineillä tuottaja haluaa esitellä maan viinillistä moni-ilmeisyyttä. Viinissä on erittäin avoin ja aromikas, makea tuoksu. Siinä on runsaasti rusinaisuutta, makeita mausteita, sekä kukkaisen parfyymisiä vivahteita. Runsas maku onkin yllättäen lähes kuiva. Aromeiltaan se myötäilee tuoksun monipuolisia piirteitä. Reilu suutuntuma saa ryhdikkyyttä mausteisuudesta, hennosta yrttisyydestä ja sitrushedelmäisestä hapokkuudesta. Kokonaisuus jättää hennosti kuivattuja hedelmiä muistuttavan jälkivaikutelman.

Torrontésin seuralainen Mozzarella loikoilee aromikkaalla salaattipedillä

Aromikkaan Torrontésin seuraan suosittelisin tällä kertaa valmistamaan kesää odottelevasti raikkaan maukasta salaattia. Aloita kastikkeesta. Kiehuta kattilassa balsamietikkaa ja sokeria, kunnes siitä tulee aavistuksen siirappimaista.

Hanki salaattia varten punaisia ja keltaisia paprikoita. Halkaise paprikat ja poista niistä kanta ja siemenet. Voit edelleen leikata puolikkaat kahteen osaan. Poista tämän jälkeen paprikoista kuoret. Tee tämä siten, että asettelet paprikat uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Laita pelti uuniin grillivastusten alle. Kun kuori alkaa kupruilla ja tummua, voit ottaa paprikat pois. Nostele paprikat kuumina muovipussiin ja sulje pussi noin 15 minuutiksi. Tämän jälkeen kuori lähtee varsin helposti pois. Pussiin saattaa irrota maukasta ”paprikalientä”. Ota tämä talteen. Suikaloi paprikat.

Revi kulhoon erilaisia salaatteja käytä myös aromikkaampia lajeja, kuten rucolaa. Hienonna joukkoon hieman salottisipulia ja nosta kulhoon myös paprikasuikaleet. Mausta salaatti punaisella pestolla, pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Leikkaa hankkimasi kypsät avokadot pitkiksi viipaleiksi. Nostele salaattiin. Revi pinnalle mozzarellasta paloja.

Voit halutessasi paistaa ja viipaloida salaattiin vielä esimerkiksi broilerin rintafileen.

Lisää jäähtyneeseen balsamisiirappiin hieman öljyä ja paprikoista mahdollisesti irronnutta lientä ja lusikoi salaatille kastikkeeksi.

Nauti raikas salaatti tuoreen patongin ja aromikkaan Torrentésin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Llai Llaita Lallatellen

Llai Llai Pinot Noir 2009

Punaviini Bío Bío
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä