Viikon viinivinkki

Paistettua siikaa ja kesäistä Wolfbergerin Rieslingiä

30 / 2012 Kalle

Arvio

Kesältä maistuva raikas Riesling-viini saa kunnian päättää heinäkuun viinivinkit. Viinissä on kypsän hedelmäinen, kukkainen, hunajainen ja petrolinenkin tuoksu. Kuiva ja keskitäyteläinen maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Siinä on lisäksi vihreää omenaa ja reilua sitrushedelmäisyyttä. Suutuntumaa ryhdittävät eloisa hapokkuus ja maaperän mineraaliset vivahteet. Kokonaisuus jättää veden kielelle nostattavan, pirtsakan jälkivaikutelman.

Viinin seuralaiseksi valmistuu vuohenjuustolla höystetty kala-annos tomaattivinaigreten kera

Aloita valmistaminen tomaattivinaigretesta. Hienonna salottisipulia ja laita se kattilaan oliiviöljyn kera. Lämmitä öljy, mutta älä kiehuta sitä. Tarkoituksena on vain pehmentää sipulia. Lisää joukkoon tuoretta timjamia ja rouhaise sekaan mustapippuria. Hauduttele noin 20 minuuttia. Leikkaa tomaattia pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan yhdessä hienonnetun ruohosipulin kanssa.

Viimeistele vinaigrette lisäämällä siihen omena-valkoviinietikkaa niin, että saat kastikkeeseen napakan maun.

Lämmitä toisessa kattilassa kermaa muutaman tuoreen timjamioksan kera. Anna kiehahtaa ja sammuta levy. Lisää kuuman kerman joukkoon pilkottua vuohenjuustoa. Anna maustua hetkisen ja poista timjaminoksat.

Keitä spagettia ja valuta ne hyvin. Sekoita spagetin joukkoon vuohenjuustokerma ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Nypi siikafileistä ruodot pois. Paista ne pannulla voissa ensin nahkapuoli alaspäin. Näin saat siitä rapean. Käännä ja paista nopeasti toiselta puolelta.

Nostele lautaselle mehevää spagettia, asettele siikafile päälle ja kruunaa annos lusikoimalla annokselle hieman valmistamaasi vinaigrettea.

Raikasta Rieslingiä lasiin ja maukas kesähetki on valmis!

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.