Viikon viinivinkki

Vignamaggio Chianti Classico

42 / 2007 Aki Björklund2

Arvio

Viikon viinivinkki Vignamaggio Chianti Classico on valmistettu Toscanassa, Chianti Classicon alkuperäisalueella. Tuoksuteltaessa hieman kehittynyttä viiniä voi siitä erottaa nahkaa, yrttejä ja hyvin kypsiä marjoja. Rodukasta tuoksua seuraava maku on kuitenkin nuorekkaan marjainen ja terhakkaan hapokas. Tuoksun lupaaman aromimaailman lisäksi makua sävyttää hento savuisuus ja vihreiden yrttien aromikkuus. Luonteeltaan varsin rustiikkinen ja maanläheinen kokonaisuus jättää melko pitkään maistuvan, hieman suuta supistavan ja hapankirsikkaan vivahtavan, aromikkaan jälkivaikutelman joka selkeästi kaipaa ruokaa seurakseen.

Viinin seuraksi

Terhakkaan ja hieman suuta supistavan, ryhdikkään marjaisen punaviinin seuraan sopii metsähenkinen sienipasta. Voit käyttää halutessasi esimerkiksi kantarelleja tai suppilovahveroita. Freesaa hienonnettua salottisipulia ja hieman pilkottuja sieniä pienessä nokareessa voita. Mikäli haluat, voit hienontaa joukkoon myös valkosipulia. Lisää joukkoon ”al dente” –kypsennetty, valutettu tagliatelle-pasta. Lorauta hieman kermaa, kuumenna ja kiehuta kasaan, kunnes kerma paksuuntuu. Viimeistele pasta hienontamalla joukkoon runsaasti persiljaa ja maun mukaan mustapippuria. Tarkista suola ja tarjoa reilun parmesan-raasteen ja napakan Vignamaggion kera!

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.