viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Tyrrell’s Wines Verdelho

33 / 2009 Aki Björklund2

Valkoviini Hunter Valley

Arvio

Tämän viikon viinivinkkinä on aromikas valkoviini Australian auringosta. Viinissä on avoin, kukkainen ja runsaan hedelmäinen tuoksu. Raikkaan kesäisestä tuoksusta voi aistia myös sitrushedelmien pirteitä aromeja. Tuoksua seuraava maku on keskitäyteläinen, kuiva, mutta sekin runsaan hedelmäinen. Näin suutuntuma on miellyttävä. Aromeiltaan eloisa maku myötäilee tuoksua. Tasapainoinen viini jättää harmonisen, pirteän eloisan jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.

Viinin seuraksi

Rapsakka, verdelho –lajikkeesta valmistettu valkoviini sopii erinomaisesti piristämään vaikkapa hieman raskaampiakin kala- ja äyriäisruokia. Kokeile grillata viinille seuralaiseksi täyteläinen lohipala. Valmista kalan päälle nosteltavaksi lisukkeeksi nopeasti valmistettava katkarapupaistos. Sulata katkaravut. Hienonna valkosipulia, salottisipulia, inkivääriä, pikkuriikkisen chiliä ja tuoretta korianteria. Kuutioi vielä omenaa ja avokadoa. Freesaa nopeasti öljyssä ja nokareessa voita sipulit, inkiväärit, chili, omena ja avokado. Nostele joukkoon sulaneet katkaravut ja hienonnettu korianteri. Lämmitä. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta lautaselle meheväksi grillattu lohipala ja lusikoi päälle tätä valmistamaasi, mehevää katkarapupaistosta. Lisäkkeenä voit tarjota vaikka uuniperunan tai raikasta salaattia. Nauti viilennetyn Verdelhon kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Domaine Sainte Claire Saint-Bris Sauvignon

Domaine Sainte Claire Saint-Bris Sauvignon 2010

Valkoviini Bourgogne
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä