viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Tre Rose Rosso di Montepulciano

52 / 2011 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Toscana

Arvio

Viikon viinivinkkini on rustiikkinen punaviini Toscanan alueelta Italiasta. Viinin tuoksusta voi erottaa melko nuorekasta ja kypsän marjaista aromikkuutta. Siinä on muun muassa kirsikkaa, hentoa yrttisyyttä ja paahteisuutta. Keskitäyteläinen maku on tuoksua myötäilevän marjainen ja yrttinen. Aluksi pehmeä suutuntuma ryhdittyy loppumaussa terhakkaan hapokkuuden ja nuorekkaan tanniinisuuuden ansiosta. Kokonaisuus jättää hieman suuta supistavan, marjaisen jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi maalaismaisen rehtiä ankanrintaa

Tämä maalaismaisen rehellinen punaviini maistuu selkeäpiirteisten, konstailemattomien ruokien seurassa. Suosittelen valmistamaan Tre Rose Rosso di Montepulcianolle Antti Vahteran ja Juha Berglundin kanssa kirjoittamamme Ruoasta viiniin –kirjan Paahdettua ankanrinta –reseptiä. Maukas ruoka sopii vaikkapa uuden vuoden vastaanottajaisiin.

Tee ankanrintoihin nahkapuolelle pienet viillot lähes lihaan asti. Mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Laita rintafileet kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin. Pannun kuumentuessa ylimääräinen rasva sulaa pois. Paahda, kunnes nahkapuoli on saanut kauniin ruskean, rapean paistopinnan. Käännä ja paista lihapuolelta hyvin pikaisesti.

Nosta ankanrinnat uunivuokaan ja kypsennä noin 180 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 54 astetta. Nosta folion sisään vetäytymään.

Lisäkettä varten liota vihreitä linssejä ja keitä ne kanaliemessä lähes kypsäksi. Tee muutamaan tomaattiin ristiviillot veitsellä. Lisää tomaatit ja vihreitä papuja suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen noin 10 sekunniksi. Nosta reikäkauhalla jääveteen jäähtymään. Poista tomaateista kuoret, leikkaa ne neljään osaan ja poista vielä siemenetkin.

Paahda papuja paistinpannulla pienessä nokareessa voita. Lisää linssit ja tomaattilohkot. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kattilaan balsamietikkaa ja kiehuta hiljalleen, kunnes noin puolet on jäljellä. Vatkaa joukkoon hieman kylmää voita.

Leikkaa ankanrinnat ohuiksi viipaleiksi ja asettele lautaselle nostelemasi linssi-papu-tomaattihöystön päälle. Viimeistele annos pirskottelemalla siihen balsamikastiketta.

Maukasta vuodenvaihdetta kaikille!

Edellisen viikon viinivinkki

Joseph Drouhin Rully

Joseph Drouhin Rully 2010

Valkoviini Bourgogne
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä