Viikon viinivinkki

Torres San Valentin

3 / 2008 Aki Björklund2

Arvio

Tämän viikon viinivinkki on suunmyötäisen mukava valkoviini. Laatutuottaja Torresin espanjalaista San Valentin -viiniä tuoksuttaessa voi siitä aistia puhdaspiirteisiä, mutta varsin hillittyjä aromeja. Tuoksu tuo mieleen kypsän keltaisen omenan ja ylikypsän päärynän. Tuoksua seuraa puolikuiva maku, joka allekirjoittaa tuoksun antaman vaikutelman aromeista. Makua hallitsee kypsä omenaisuus ja sitä ryhdittää makeahko sitrusmainen vivahde. Tasainen, makean hedelmäinen kokonaisuus kantaa suunmyötäiseen, kesäiseen jälkivaikutelmaan.

Viinin seuraksi

Makeahkon luonteensa vuoksi San Valentin on oivallinen seurustelujuoma. Tarjoa viini hyvin jäähdytettynä, jolloin sen raikkaus korostuu. Toki se on myös hyväkäytöksinen seuralainen monen ruoan vierelle. Kokeile viiniä esimerkiksi täyteläisen fenkolikeiton kanssa. Paloittele muutama fenkoli, sekä hienonna salotti- ja valkosipulia. Kuullota fenkoli ja sipulit padassa. Lisää pataan valkoviiniä, kanalientä ja mustapippuria. Keitä n. 45 minuuttia. Soseuta ja paseeraa siivilän läpi. Kuumenna kiehuvaksi ja lorauta tilkka pernod’ta. Lisää joukkoon kermaa ja keitä hetkinen kunnes paksuuntuu. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Viimeistele keitto ripottelemalla pinnalle kuutioituja ja voissa paistettuja fenkolikuutioita.

Aiemmat viinivinkit

Siika, grillattu kurkkusalaatti ja pippurinen grüner

Siika ja kurkkusalaatti ovat grillattuina kesäruokien aatelia. Niiden kanssa samaan pöytään sopii yrttinen grüner veltliner, jossa on tuntuvaa sitruksisuutta ja mineraalista pippurisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Grillattu entrecôte ja muhevan mausteinen venetolainen

Grillattu naudan entrecôte, aromikas tomaatti-sardellikastike ja uuden sadon kaali ovat grillaajan kesäruokaa. Paahteisen entrecôten kruunaa mehukkaan hedelmäinen venetolainen punaviini, jonka aromeissa on kuivattuja hedelmiä, mausteisuutta ja nahkaisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Savuperunaleipä ja herkullisen marjainen rosee

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Savuaromisen perunaleivän kanssa maistuu viehkeä ja herkullisen marjainen Viinilehden Vuoden roseviini. Savuinen aromikkuus ja tuntuva yrttisyys korostavat viinin viehättävää vadelmaisuutta ja mansikkaisuutta. Katso viikon

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.