viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Thill’s Pinot Blanc

29 / 2010 Aki Björklund2

Valkoviini Luxemburg

Arvio

Tälle viikolle olen valinnut suositukseksi viinin hieman meille tuntemattomammasta maasta, Luxemburgista. Thill’s Pinot Blanc -valkoviinissä on kypsän hedelmäinen, jopa eksoottissävytteinen tuoksu, joka on tyyliltään hyvin puhdaspiirteinen. Tuoksun eksoottisia vivahteita myötäilevä maku on kuiva, mutta erittäin hedelmäinen ja suutuntumaltaan mehevän tasainen. Maku saa tarvitsemaansa ryhtiä kypsän sitrusmaisesta hapokkuudesta, joka kannattelee kokonaisuutta miellyttävästi veden kielelle nostattavaan, mineraaliseenkin jälkivaikutelmaan.

Viinin seuraksi

Valmista tämän Pinot Blanc –lajikkeesta valmistetun viinin seuralaiseksi vaikkapa sitruunalla ja persiljalla kuorrutettua kalaa. Hanki kaupasta nahattomia siika- tai kuhafileitä. Poista kalasta mahdolliset ruodot. Tee fileille täysleivitys. Mausta fileet ensin suolalla ja pippurilla. Pyörittele ne tämän jälkeen vehnäjauhoissa ja sitten rikkivatkatuissa kananmunissa. Kananmunan jälkeen pyörittele fileet seoksessa, jonka olet valmistanut korppujauhosta, hienonnetusta persiljasta ja raastetusta sitruunankuoresta. Taputtele kuorrutus hyvin kalafileiden pintaan ja paista kalat paistinpannussa nokareessa voita. Tarjoile lisäkkeenä puikulaperunoista valmistettua, reilulla voilla höystettyä sosetta tai mehevää, hieman kermaista pastaa. Korkkaa luxemburgilainen valkkari ja nauti!

Edellisen viikon viinivinkki

Rolling Shiraz Viognier

Rolling Shiraz Viognier 2011

Punaviini Australia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä