Viikon viinivinkki

Mehevää australialaista rapuwrapille

47 / 2015 Antti Rinta-Huumo

Jättikatkis tykkää inkiväärin, chilin ja valkosipulin seurasta

Syksylläkin maistuu maukas sormisyötävä. Valmista tämän kypsän hedelmäisen viinin seuraan vaikkapa mukavasti mausteinen, jättikatkaravuista valmistettu wrap.

Sulata jättikatkaravut, poista kuoret ja suoli. Hienonna valkosipulia, tuoretta inkivääriä, sipulia ja hieman chiliä.

Kuutioi pieneksi myös tomaattia ja punaista paprikaa. Kuumenna pannulla öljyä ja freesaa siinä hetkinen sipuleita ja inkivääriä. Lisää loppuvaiheessa hienonnettu chili, ravunpyrstöt, tomaatti ja paprika. Kuullottele vielä hetkisen verran ja lisää lopuksi joukkoon hienonnettua korianteria.

Kuori, kuutioi ja nostele joukkoon avokadoa. Mausta suolalla, pippurilla ja vastapuristetulla limen mehulla. Tarkista maku ja anna tekeytyä hetkisen verran. Lisää jäähtyneeseen täytteeseen mache-salaattia.

Levitä maustunut täyte tortillan päälle ja kääri tiukaksi kääröksi. Leikkaa kääröt kahteen osaan ja tarjoile kypsän hedelmäisen aussivalkkarin kera.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.