viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Itävallan kuplilla uuteen vuoteen

52 / 2018 Antti Rinta-Huumo

Täyteläisen runsaalla illanistujaisherkulla kohti uutta vuotta

Grüner Veltliner -lajikkeesta valmistettu kuohuva ryhdittää maukkaasti suuntäyttävää juustoherkkua.

Ainekset

4 annosta
kasvis, munaton
30 min
*
1 maalaisleipä
1 (300 g) camembert-juusto
2 rkl oliiviöljyä
1 oksa rosmariinia
*
Lisäksi:
1/2 granaattiomena
(päärynä- tai omenalohkoja)

Valmistusohje

1. Leikkaa leivän kuoreen juustokiekon kokoinen aukko. Koverra aukosta leipää pois niin, että juustokiekko mahtuu kokonaan leivän sisälle. Revi koverretut leivänpalat suupalan kokoisiksi.
2. Poista juuston kääreet ja aseta juustokiekko takaisin puiseen koteloon. Aseta juustokiekko koteloineen leivän sisälle. Leikkaa juuston pintaan pari viiltoa. Valuta päälle oliiviöljyä ja aseta päälle oksa rosmariinia. Nosta leipä leivinpaperin päälle uunipellille.
3. Kuumenna leipää 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
4. Levitä uunipellille leivän sisältä revityt leipäpalat. Jatka paistamista vielä 5–7 minuuttia, kunnes juusto on täysin sulanut ja leipäpalat paistuneet rapeiksi.
5. Leikkaa granaattiomena lohkoiksi ja irrota siemenet lohkojen kalvoista. Lisää granaattiomenan siemenet juuston päälle.
6. Tarjoa camambertleipä kuumana. Dippaile juuston joukkoon leivästä revittyjä leivänpaloja sekä halutessasi päärynä- ja omenalohkoja.

Edellisen viikon viinivinkki

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä