Viikon viinivinkki

Kermaisen paahteista Silenin Chardonnayta

33 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Hunaja-etikkaglaseeraus viimeistelee paahteisen kananpojanleikkeen

Ainekset

4 annosta
maidoton, munaton
*
1 kg kananpojan luutonta paistileikettä
1 tl hienoa merisuolaa
1/2 dl hunaja-etikkaglaseerauskastiketta
*
Hunaja-etikkaglaseerauskastike:
4 rkl omenaviinietikkaa
4 rkl luomuhunajaa
2 tl Dijon-sinappia
2 rkl tuoretta oreganoa
2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
1 tl hienoa merisuolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
2. Käytä osa kastikkeesta lihan marinointiin ja loput lihan valeluun grillauksen aikana.
3. Laita paistileikkeet kulhoon ja mausta suolalla.
4. Kaada hunaja-etikkakastike kanan joukkoon. Hiero kastiketta lihan pintaan, peitä astia kelmulla. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mieluiten yön yli.
5. Ota lihat huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen grillaamista.
6. Grillaa paistileikkeitä keskilämmöllä ensin nahkapuoli alaspäin noin 10 minuuttia. Käännä ja valele kastikkeella.
7. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, tai kunnes liha on mehevän kypsää. Valele kastikkeella myös toinen puoli. Kääntele lihaa useasti grillauksen aikana.

Vinkki:
Hunaja-etikkaglaseerauskastike sopii myös maustamaan porsaanlihaa.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.