Viikon viinivinkki

Schloss Schönborn Riesling Trocken

39 / 2007 Aki Björklund2

Arvio

Tämän viikon suositukseksi olen valinnut tyylikkään saksalaisen valkoviinin Rheingausta – Schloss Schönborn Riesling Trockenin. Viinissä on makean hedelmäinen tuoksu. Siinä on raikasta päärynää, omenaa, aprikoosia ja persikan kiveä. Tuoksua seuraa lähes kuiva maku, joka on raikkaan eloisa. Aromeiltaan maku seurailee puhdaspiirteistä tuoksua. Herkullinen, sitrusarominen hedelmähapokkuus antaa maulle pirteyttä. Tasapainoinen kokonaisuus jättää pitkän, mineraalisen ja hieman hunajaisen jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.

Viinin seuraksi

Aavistuksen makeahko valkoviini sopii mausteisten äyriäis- ja kalaruokien seuraan. Voit valmistaa tälle viinille vaikkapa pariloituja jättikatkarapuja. Marinoi katkarapuja muutaman tunnin ajan hienonnettua valkosipulia ja chiliä sisältävässä öljyssä. Valmista marinoinnin aikana ruoan kastike. Hienonna salottisipulia ja kuullota nopeasti voissa. Lisää hieman kuutioitua banaania, currya ja jatka kuullottamista. Lorauta sekaan valkoviiniä, hummerifondista valmistettua lientä ja loraus kermaa. Keitä hieman kasaan ja soseuta sauvasekoittimella. Tarkista maku. Voit halutessasi vielä siivilöidä kastikkeen, jolloin saat siitä täysin sileää. Kuumenna paistinpannulla nokare voita. Kun pannu on riittävän kuuma, paista katkaravut nopeasti molemmilta puolilta ja mausta. Varo paistamasta liikaa, sillä katkarapu sitkistyy liikaa kypsennettäessä. Nostele lautaselle sitruunamehulla terästettyä basmatiriisiä, lusikoi ympärille kastiketta ja nostele riisin päälle kauniisti ruskistetut jättikatkaravut.

Aiemmat viinivinkit

Siika, grillattu kurkkusalaatti ja pippurinen grüner

Siika ja kurkkusalaatti ovat grillattuina kesäruokien aatelia. Niiden kanssa samaan pöytään sopii yrttinen grüner veltliner, jossa on tuntuvaa sitruksisuutta ja mineraalista pippurisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Grillattu entrecôte ja muhevan mausteinen venetolainen

Grillattu naudan entrecôte, aromikas tomaatti-sardellikastike ja uuden sadon kaali ovat grillaajan kesäruokaa. Paahteisen entrecôten kruunaa mehukkaan hedelmäinen venetolainen punaviini, jonka aromeissa on kuivattuja hedelmiä, mausteisuutta ja nahkaisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Savuperunaleipä ja herkullisen marjainen rosee

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Savuaromisen perunaleivän kanssa maistuu viehkeä ja herkullisen marjainen Viinilehden Vuoden roseviini. Savuinen aromikkuus ja tuntuva yrttisyys korostavat viinin viehättävää vadelmaisuutta ja mansikkaisuutta. Katso viikon

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.