Viikon viinivinkki

Reymos Moscatel

27 / 2010 Aki Björklund2

Arvio

Tämän viikon makea kuohuviini tulee Espanjan auringon alta. Viinissä on hieman makeahko, rusinaisen aromikas tuoksu, josta voi erottaa myös reilusti makeiden mausteiden ja kukkien aromeja. Myös tuoksua seuraava makea maku on reilusti rusinainen. Tyyliltään viini on kuitenkin puhdaspiirteinen ja suunmyötäisen kosiskeleva. Pehmeät kuplat ja sitrusmainen hapokkuus ryhdittävät makeaa makua ja tekevät näin kokonaisuudesta mukavan tasapainoisen.

Viinin seuraksi

Lähes kosiskelevan maukas makea kuohuviini on hyvä yleisviini kesäisten jälkiruokien kanssa. Valmista Reymokselle yksinkertaisia kesäherkkuja, mansikka-hedelmävartaita suklaakastikkeella. Hanki niitä varten mehukkaita mansikoita, erilaisia kypsiä meloneita (esim. cantaloupe- ja, hunajamelonia), tuoretta ananasta, päärynää, persikkaa ja aprikoosia. Halkaise mansikat ja leikkaa hedelmät suurin piirtein tasakokoisiksi paloiksi tai kuutioiksi. Asettele hedelmät ja mansikat värikkääseen järjestykseen pitkiin varrastikkuihin. Valmista raikkaiden, kesänmakuisten vartaiden lisäkkeeksi suklaakastiketta. Kiehauta kuohukerma, nosta liedeltä ja paloittele tumma suklaa (esimerkiksi Taloussuklaata) kuumaan kermaan (sopiva ainesuhde on 2 osaa kermaa ja 1 osa suklaata). Sekoita kunnes kastike on tasaista. Tarjoile vartaat ja suklaakastike suuntäyttävän makean Reymos Moscatelin kera.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.