Viikon viinivinkki

Katalonian chardonnayta kausiherkulle

7 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Kausiherkku made maistuu kermaisen punajuuripedin kera

Hanki kaupasta kausiherkkua madetta. Fileoi itse tai pyydä fileointi kauppiaaltasi. Aloita valmistaminen mehevästä punajuuriherkusta. Kuori ja leikkaa punajuuri kuutioiksi. Hienonna myös salottisipulia. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota sipuleita ja punajuuria hetkisen verran. Mausta suolalla. Lorauta joukkoon punajuurimehua ja hauduttele hiljalleen, kunnes ne alkavat hieman pehmentyä. Lisää kattilaan kermaa ja hauduttele, kunnes kerma paksuuntuu ja saostaa punajuurilisäkkeen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa omenaviinietikkaa saadaksesi lisukkeeseen mukavaa ryhdikkyyttä. Halutessasi voit lisätä mukaan pieniä kapriksia.

Leikkaa madefileistä pienempiä paloja, noin 3-4 kpl annosta kohden. Mausta kala suolalla ja niukalla rouhaisulla pippuria. Pyöritä madepalat ruisjauhoissa ja paista nopeasti reilussa voissa kauniin värisiksi ja pinnaltaan rapeiksi. Purista paistetun kalan pintaan sitruunamehua.

Nostele lautaselle mehevää punajuurilisäkettä, lisää kalapalat kauniisti annokseen ja viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla. Nauti leveän hedelmäisiä aromeja tarjoilevan Raimatin kera.

 

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.