viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Quinta das Setencostas

2 / 2010 Aki Björklund2

Punaviini Portugali

Arvio

Maukas ja mehevä, maanläheisen marjainen portugalilainen punaviini on tämän viikon viinisuositus. Tuoksuteltaessa viiniä, voi siitä aistia avointa, muhevaa ja hyvin tummasävytteistä tuoksua. Sitä seuraava varsin täyteläinen maku on myös erittäin muheva. Siinä on kypsää marjaisuutta, kuten lähes hillottua kirsikkaa. Pehmeät tanniinit ja eloisa hapokkuus ryhdittävät suutuntumaa. Kokonaisuus jättää hieman parfyymisen, makean mausteisen ja yrttisen nahkaisenkin jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Quinta das Setencostas on maanläheisessä hedelmäisyydessä ja rustiikkisuudessaan erinomainen ja monikäyttöinen viini esimerkiksi pitkään haudutettujen, yrttisten, vaikkapa naudanpaistista valmistettujen pataruokien kanssa. Kuutioi liha, reilusti pekonia, selleriä, porkkanaa, puna- ja valkosipulia. Pilko herkkusieniä sekä punaista ja keltaista paprikaa. Ruskista paistinpannulla lihakuutiot ja pekoni. Kuumenna pata ja freesaa siinä sipulit ja hieman tomaattipyrettä. Lisää juurekset, sienet ja jatka kuullottamista. Nosta joukkoon lihat ja pekoni. Kaada päälle punaviiniä ja lihalientä niin että raaka-aineet peittyvät. Lisää paprikat, hieman kaprista, reilusti timjamia ja kokonaisia mustapippureita. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes liha on kypsää ja mureaa. Tarkista lopuksi maku ja mausta tarvittaessa. Valmista lisäkkeeksi mehevää pottumuusia tai voit halutessasi tarjoilla padan esimerkiksi riisin kera. Viimeistele pata ennen tarjoilua muutamalla lusikalla smetanaa.

Edellisen viikon viinivinkki

Lautaro Sauvignon Blanc

Lautaro Sauvignon Blanc 2010

Valkoviini Chile
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä