Viikon viinivinkki

Paula Syrah 2007

46 / 2008 Aki Björklund2

Arvio

Tämän sateisen viikon viinivinkki on aurinkoa huokuva punaviini Argentiinasta. Viinin tuoksu on kypsän paahteinen ja tummasävytteisen marjainen. Lämminhenkisessä ja tuhdissa tuoksussa on lisäksi muun muassa karhunvatukkaa ja lähes ylikypsää kirsikkaa – savuakin. Tuoksua seuraava maku on suuntäyttävä. Runsas hedelmäisyys tekee viinistä suutuntumaltaan pehmeän, lähes silkkisen. Reilut, mutta pehmeät parkkihapot antavat viinille tarvittavaa ryhtiä. Viini jättää nielua lämmittävän, pitkähkön ja tasaisen jälkivaikutelman, joka nostaa mukavasti veden kielelle.

Viinin seuraksi

Tarjoa maukkaan hedelmäisen argentiinalaisen syrah –viinin kanssa vaikkapa selkeämakuinen pihvi naudan ulkofileestä. Leikkaa kalvoista puhdistetusta fileestä haluamasi kokoiset pihvit ja mausta ne pippurilla ja suolalla. Anna maustua huoneenlämmössä. Valmista lisäkkeeksi vihannespaistosta ja paprika-tomaattipyrettä. Valmista pyre paahtamalla paprikapuoliskoja erittäin kuumassa uunissa siten että kuori tummuu. Ota paprikat uunista ja kääri ne kelmuun. Kun paprikat ovat jäähtyneet, kuori lähtee helposti pois. Freesaa reilussa öljyssä hienonnettua salottisipulia, tomaattipyrettä ja kuorittuja paprikoita. Kun sipuli alkaa pehmenemään, soseuta kaikki tehosekoittimessa hienoksi pyreeksi, mausta suolalla ja pippurilla. Mikäli pyre jää liian paksuksi, voit ohentaa sitä halutessasi öljyllä. Pilko vihannespaistosta varten sieniä, herneenpalkoja, valkosipulia ja bataattia. Kuumenna kattilassa tai wokissa öljyä. Laita ensin kypsentymään valkosipulit ja kuutioidut bataatit. Kun bataatti alkaa hieman pehmetä, lisää joukkoon sienet. Hauduta, lisää suolaa ja pippuria, sekä aivan lopuksi pilkotut herneenpalot. Paista pihvit kuumalla pannulla voissa ja anna vetäytyä ennen tarjoilua. Tarjoa herkullisten lisäkkeiden ja Paulan kera.

Aiemmat viinivinkit

Paahdettu juustokakku ja moni-ilmeinen portviini

Portugalilainen paahdettu juustokakku on isänpäivän yllätysherkku. Makean Tawny-portviinin mausteisuus, pähkinäisyys ja kuivattujen hedelmien aromimaailma ovat täydellistä seuraa juustokakulle. Katso viikon viinivinkki!

Rapeat tofupuikot ja eloisa venetolainen punaviini

Rapeat tofupuikot ja muheva linssitahna saavat ryhdikkään seuralaisen mehevän marjaisesta ja mausteisen yrttisestä punaviinistä. Yhdistelmä herauttaa miellyttävästi veden kielelle. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.