viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Lind Gewürztraminer Trocken Spätlese

26 / 2009 Aki Björklund2

Valkoviini Pfalz

Arvio

Tämän viikon viinivinkki on maukas saksalainen valkoviini Lind Gewürztraminer Trocken Spätlese. Viinissä on avoin ja makea tuoksu. Siinä on reilua rusinaa, makeaa mausteisuutta ja kukkakedon vivahteita. Tuoksua seuraava maku on lähes kuiva, avoin ja tuntuvan mausteinen. Gewürztraminer –lajikkeesta valmistettu, hedelmäisen kukkainen viini saa tuntuvasta sitrusaromisesta hapokkuudesta ryhtiä. Lähes kuiva maku onkin miellyttävän tasapainoinen ja maukas viini jättää melko pitkän, rusinaisen aromikkaan jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Kesään kuuluu ehdottomasti maukkaat makkarat ja tämänviikkoinen viini sopii erinomaisesti maistuvien makkaroiden seuraan. Monesti ajatellaan etteivät makkarat ja viinit sovi yhteen, mutta asia ei ole niin. Toki olut on makkaroille varmasti ykkösvaihtoehto, mutta mitä lihaisempi makkara, niin sitä paremmin se sopii viinin kera. Tämän viikon herkullinen valkoviini sopii mainiosti lihaisen, hieman suolaisen ja mausteisen saksalaistyyppisen makkaran kanssa. Kokeile esimerkiksi perinteistä bratwurst –makkaraa. Tarjoa lisäkkeenä varhaisperunasalaattia. Keitä perunat, mutta pidä huolta että et kypsennä niitä liikaa. Jäädytä ja pilko reiluiksi lohkoiksi. Hienonna perunoiden joukkoon punasipulia ja nippusipulin varsia. Valmista kastike karkeasta dijon-sinapista, valkoviinietikasta ja rypsiöljystä. Mausta kastike reilulla suolalla, pippurilla ja sokerilla. Kaada kastike perunoiden ja sipulien joukkoon ja anna maustua mielellään yön yli. Tarjoa mausteisten bratwurstien ja maukkaan Lindin Gewürztraminerin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Château Caillou

Château Caillou 2007

Valkoviini Ranska
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä