Viikon viinivinkki

Harvinaisempi lajike, Sauvignon Gris täydentää herkullisen vuohenjuustoruoan

41 / 2012 Antti Rinta-Huumo

Arvio

Viikon suositusviini on valmistettu hieman harvinaisemmasta Sauvignon Gris -lajikkeesta. Viinin runsashedelmäisestä tuoksusta voi aistia muun muassa ananasta, hillottua karviaista ja sitruunankuorta. Tuoksua seuraava maku on kuiva, mutta runsaasta hedelmäisyydestä johtuen miellyttävän suunmyötäinen. Tuoksun aromien lisäksi maussa on mineraalisuutta ja persikan kiveä. Kokonaisuus on raikkaasta hapokkuudesta johtuen hyvin tasapainoinen. Viini jättää veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.

Viinin eksoottinen aromikkuus täydentää raikkaan vuohenjuustomoussen aromimaailmaa

Suosittelen valmistamaan tämän herkullisen valkoviinin seuraan maukkaan, esimerkiksi alkuruoaksi soveltuvan herkun vuohenjuustosta ja punajuurista.

Kuori ja viipaloi punajuuret. Mausta suolalla, pippurilla ja pyörittele ne oliiviöljyssä. Kypsennä viipaleet uunissa noin 175 asteessa. Anna jäähtyä ja ripottele pintaan hieman balsamiviinietikkaa. Anna maustua.

Valmista tämän jälkeen vuohenjuustomousse. Kuumenna kattilassa kuohukermaa puolet käytettävän juuston määrästä. Kun kerma on kiehahtanut, lisää vuohenjuusto joukkoon sauvasekoittimen avulla. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Anna jäähtyä.

Paahda kuivalla pannulla pinjansiemeniä kunnes ne saavat kauniin värin. Valmista kastike kiehuttamalla balsamiviinietikkaa ja sokeria siirapiksi. Jäähdytä.

Revi kulhoon rucolaa ja ripottele sille muutama tippa sitruunamehua. Nostele salaatti lautaselle ja asettele salaatin päälle muutama punajuuriviipale. Muotoile lusikkaa avuksi käyttäen vuohenjuustomoussesta kaunis ”palleroinen”. Viimeistele annos lusikoimalla sille muutama ”raita” balsamisiirapista.

Nauti raikkaan Sauvignon Gris’n kera!

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.