viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

La Capra Fujara

9 / 2011 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Coastal Region

Arvio

Maaliskuun ensimmäisen viikon viinivinkki on lämminhenkinen punaviini Etelä-Afrikasta. Viinin kypsän hedelmäisestä tuoksusta voi aistia paahteisuutta ja makeaa mausteisuutta. Siinä on lisäksi muun muassa luumua ja savua – jopa toffeeta. Tuoksua seuraava keskitäyteläinen maku on kypsän marjainen ja sävytykseltään punertava. Suutuntuma on pehmeä ja helposti lähestyttävä. Tuoksun paahteisuus seuraa maun aromimaailmaan. Viini on kokonaisuutena mehevä ja miellyttävästi nielua lämmittävä. Harmonisen tasainen jälkivaikutelma.

Viinin seuraksi

La Capra Fujara on jännittävä sekoitus Sangiovese-, Shiraz- ja Grenache-lajikkeita. Vaikka viini tasaisessa harmonisuudessaan sopii sellaisenaankin nautittavaksi, toimii se yleisviininä tummien liharuokien seurassa. Viinille voi valmistaa vaikka yksinkertaisen, mutta maukkaan pataruoan karitsan paahtopaistista. Kuumenna paistinpannulla öljyä ja voita, heitä pannulle reilu nippu tuoretta timjamia. Ota suolalla ja mustapippurilla maustettuihin paahtopaisteihin kaunis pintaväri ja nosta ne uunin kestävään pataan. Lorauta pannulle punaviiniä, kiehauta pannulta maukkaat maut irti ja kaada ne pataan. Freesaa paistinpannulla vielä sipuli-, valkosipuli-, selleri-, palsternakka- ja porkkanakuutioita. Lisää ne pataan ja toista pannun huuhteleminen. Kuumenna vielä kertaalleen pannu ja hieman öljyä. Freesaa siinä pilkottuja herkkusieniä. Kun herkkusienet ovat hieman freesaantuneet, lisää pannulle hieman tomaattipyrettä ja pyörittele sitäkin hetkinen öljyssä. Lisää sienet ja pyre uunipataan, sekoita. Huuhtele pannu kolmannen kerran punaviinillä ja kaada kiehahtanut viini pataan. Lisää loraus balsamietikkaa ja ripaus fariinisokeria. Kaada päälle liha- tai riistalientä sen verran että raaka-aineet juuri ja juuri peittyvät. Heitä joukkoon mustapippureita, peitä kannella ja hauduta miedossa, noin 110 asteisessa uunissa 3-4 tuntia. Tämän jälkeen nosta lihat folion sisään, kauho hieman haudutuslientä padasta toiseen kattilaan ja keitä kattilaan kauhottu liemi noin puoleen. Sekoita voimakkaasti joukkoon kuutioitua kylmää voita ja kastike on valmis. Lisäkkeenä voit tarjota erikseen uunissa haudutettuja, voimakkaasti tuoreilla yrteillä maustettuja juureskuutioita perunasta, selleristä, porkkanasta, lantusta ja palsternakasta. Etelä-Afrikan punkku auki, juureskuutiot lautaselle ja paahtopaistit päälle. Nautinto on valmis!

Edellisen viikon viinivinkki

Anselmi San Vincenzo

Anselmi San Vincenzo 2010

Valkoviini Veneto
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä