Viikon viinivinkki

Kalifornian chardonnay broileriherkulle

40 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Savuarominen broilerinrinta saa seurakseen täyteläisen, sitruunalla ja fetajuustolla höystetyn pastan

Tämän mehevän valkoviinin seuraan suosittelisin valmistamaan helppotekoista ruokaa, joka valmistuu syksystä huolimatta kätevästi grillaamalla.

Mausta broilerin rintafileet suolalla ja pippurilla. Ota rintafileisiin kaunis pintaväri grilliparilalla ja savusta sen jälkeen fileitä lyhyesti, noin minuutin ajan. Nosta fileet savustuspöntöstä, kääri folioon ja kypsennä loppuun grillissä, epäsuorassa lämmössä. Halutessasi voit valmistaa rintafileet myös paistinpannulla ruskistaen, savustaen savustuspussissa ja kypsentäen loppuun uunissa.

Valmista lisäkkeeksi sitruunaista spagettia. Esikeitä spagetit suolalla maustetussa vedessä ja valuta ne hyvin. Kuumenna kattilassa reilu nokare voita ja kuullota siinä hienonnettua salottisipulia ja hieman raastettua sitruunankuorta. Lisää hyvin valutettu spagetti kattilaan. Purista joukkoon sitruunamehua. Viimeistele pasta runsaalla määrällä hienonnettua lehtipersiljaa, lorauksella kermaa ja murenna joukkoon fetajuustoa. Sekoita hyvin ja tarkista maku.

Nostele lautaselle aromikasta spagettia ja asettele päälle reiluiksi viipaleiksi leikkaamasi, kypsennyksen jälkeen hieman vetäytynyt rintafilee.

Korkkaa Jekelin suuntäyttävä chardonnay ja nauti sitruuna-savuaromisen herkun kera.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.