Viikon viinivinkki

Suuntäyttävää Chardonnay’ta Montereyn laitamilta

37 / 2013 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Kalifornia

Arvio

Tämän viikon viinisuositukseni on aurinkoa huokuva valkoinen Kaliforniasta. Viinissä on kypsän hedelmäinen, eksoottinen, makean mausteinen ja paahteinen tuoksu. Runsas maku on kuiva, mutta tuoksun mukaisesti eksoottisen hedelmäinen. Suuntäyttävästä viinistä voi aistia myös kermaisuutta, hunajamelonia ja pitkään kypsynyttä uuniomenaa. Runsas maku ryhdittyy riittävän hapokkuuden ja makean mausteisuuden ansiosta. Kokonaisuus jättää pitkän, paahteisen jälkivaikutelman.

Mehevä possu lepää pirteän aromikkaan Waldorfin kyljessä

Suosittelisin valmistamaan tämän kypsän hedelmäisen viinin seuraksi mehevän possuannoksen maukkaan salaatin kera.

Hanki hyvin varustetusta ruokakaupasta tai kauppahallista ylikypsää possunkylkeä. Poista mahdollinen nahka ja leikkaa kylki annospaloiksi.

Lisukkeeksi voit valmistaa perinteikkään, joskin hieman mukaillun Waldorfin salaatin. Kuori juuriselleri ja raasta sitä kulhoon karkealla terällä. Voit halutessasi leikata sellerin myös veitsellä niin ohueksi tikuksi kuin mahdollista. Ripottele sellerisuikaleille hieman suolaa. Kuori ja leikkaa myös omenaa hyvin ohuiksi tikuiksi ja lisää kulhoon.

Lusikoi joukkoon hieman karkeaa dijonsinappia, lorauta sekaan valkoista balsamietikkaa ja jatka tilkalla omenamehua. Rouhi joukkoon mustapippuria ja sekoita. Tarkista maku ja anna maustua. Voit valmistaa salaatin jo tunteja aikaisemmin tai halutessasi jo vaikka edellisenä päivänäkin. Viimeistele salaatti ennen tarjoilua sekoittamalla joukkoon hienonnettua ruohosipulia.

Kuumenna tämän jälkeen paistinpannu ja ota kylkipalojen rasvapintaan kaunis pintaväri pannulla. Lämmitä mehevä lihapala tämän jälkeen loppuun uunissa. Voit halutessasi valmistaa possun myös grillissä. Ota lihalle pintaväri grillin parilalla ja lämmitä loppuun nk. epäsuorassa lämmössä.

Nostele lautaselle runsasaromista salaattia ja asettele mehevä pala possunkylkeä viereen. Nauti elämyksestä Jekelin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Pohjois-Portugalin Vinho Verde tarjoilee mineraaleja ja sitrushedelmiä

Vinho Verde Alvarinho 2012

Valkoviini Portugali
Artboard Created with Sketch.
two-points Created with Sketch. 2 LÖYTÖ
Lue lisää