Arvio
Tämän viikon viinisuosituksessani, australialaisessa valkoviinissä on runsaan hedelmäinen ja varsin leveä tuoksu. Siinä on eksoottissävytteisiä, kermaisia ja hennon paahteisia sävyjä. Maku on kuiva, mutta erittäin hedelmäinen. Suutuntumaltaan leveästä mausta voi erottaa kypsää punaista omenaa, hunajamelonia ja erittäin kypsää persikkaisuutta. Muhevan eksoottinen kokonaisuus ryhdittyy makean mausteisuuden ja hedelmähapokkuuden ansiosta. Viini jättää tasaisen jälkivaikutelman.
Kevyt savustus maustaa possunfileen ja loppusilauksen tuo aromikas vinaigrette
Suosittelen valmistamaan tämän viikon vinkilleni kevyesti savustettua, kokonaisena paistettua possunfileetä.
Hanki sisäfileetä ja puhdista se ylimääräisistä kalvoista. Mausta filee suolalla.
Kuumenna savustuspönttö ja ota fileeseen kevyt pintasavu. Liha saa aromia hyvinkin lyhyestä savustamisesta, joten ole varovainen. Alle minuutti riittää mainiosti aromin saamiseen. Tarkoituksena ei ole savustaa lihaan liian voimakasta aromia.
Kuumenna tämän jälkeen grilli ja grillaa filee siinä loppuun. Varo kypsentämästä possua liikaa, sillä liha kuivuu helposti. Kääri liha folioon vetäytymään.
Valmista kastikkeeksi lämmin ”vinaigrette”. Lämmitä kattilassa öljyä ja kuullota siinä hienonnettua sipulia ja valkosipulia. Lisää joukkoon hieman tuoretta rosmariinia, pieniä kirsikkatomaatteja, paloiteltuja aurinkokuivattuja tomaatteja ja halkaistuja mustia oliiveja. Pyörittele öljyssä.
Kun kirsikkatomaatit alkavat kuumuuden johdosta hajoamaan, lorauta joukkoon valkoista balsamicoa, purista sitruunanmehua ja lisää kuutioituja, säilöttyjä latva-artisokan sydämiä. Pyörittele vielä hetkinen. Mausta suolalla ja rouhaise joukkoon mustapippuria. Tarkista maku.
Leikkaa vetäytyneestä possunfileestä reiluja viipaleita ja nosta ne lautaselle. Lusikoi päälle lämmintä vinaigrettea ja tarjoa lisäksi esimerkiksi keitettyä, sitruunalla maustettua tuorepastaa.
Korkkaa Jacob’s Creekin Chardonnay ja anna itsellesi lupa nauttia!