Viikon viinivinkki

Freixenet Vintage Reserva

4 / 2010 Aki Björklund2

Arvio

Tämän viikon suositukseni on maukas kuohujuoma Espanjasta. Viinitalo Freixenetin Vintage Reserva kuohuviinissä on melko avoin, kypsän omenainen, päärynäinen ja hennon paahteinen tuoksu. Siitä voi aistia myös hentoa pähkinää ja maukkaita sitrushedelmäisiä vivahteita. Kuiva maku on hedelmäinen ja allekirjoittaa täysin tuoksun lupaaman aromimaailman. Maussa korostuvat omenaisuus ja hennon mausteinen paahteisuus. Tasaiset, varsin pienet kuplat korostavat viinille ryhdikkyyttä tuovaa sitrusmaista hapokkuutta. Kokonaisuus onkin suutuntumaltaan varsin rapsakka ja jälkivaikutelmassa nousee mukavasti vesi kielelle.

Viinin seuraksi

Alkuvuoden sesonkiherkku blini lisäkkeineen on oivallinen ruokakumppani myös tämän perinteisellä menetelmällä, macabeo-, xarel.lo- ja parellada –lajikkeista valmistetun cavan seuraan. Viinin raikas kuplivuus leikkaa mukavasti blinin rasvaisuutta. Samaiset kuplat auttavat viiniä pärjäämään myös perinteisen, viinille hieman hankalan blinilisäkkeen, raa’an sipulin kanssa. Toisaalta viinin sitrusmaiset ja paahteiset vivahteet sopivat hyvin yhteen esimerkiksi kylmäsavuporosta tai –kirjolohesta valmistettujen lisukkeiden seuraan. Herkullisia blinihetkiä kaikille!

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.