viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Aromaattinen Muscat kruunaa ankkanautinnon

47 / 2013 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Alsace

Arvio

Tämän viikon viinisuosituksessani, Alsacen alueen valkoviinissä on kukkainen, mausteinen ja makeahkon houkutteleva tuoksu. Siitä voi tunnistaa myös muun muassa rusinoiden ja muiden kuivattujen hedelmien aromeja. Tuoksua seuraava kuiva, mutta runsashedelmäinen maku tuottaa täyteläisen suutuntuman. Viini on suussa myös notkea ja öljymäinen. Aromeiltaan makean mausteista viiniä piristää myös sitrusmainen hapokkuus. Jälkivaikutelma on tyylikäs ja pitkään suussa viipyvä.

Savuarominen porkkanalisäke kruunaa ankkarilleten

Aromaattinen alsacelainen maistuu erinomaisesti ankkarilleten ja savustetun porkkanapyreen seurassa.

Hanki kaupasta omassa rasvassaan kypsennettyjä ja säilöttyjä ankan reisi-koipipaloja, ”confit de canardeja”. Lämmitä confitit uunissa ja nosta tämän jälkeen ne talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Poista nahka ja ”revi” reisi-koipipaloista kulhoon mahdollisimman pieniä lihasäikeitä. Tämä on työlästä, mutta mitä enemmän ja pienempiä säikeitä pystyt irrottamaan, sitä parempi.

Leikkaa porkkanasta ja purjosta mahdollisimman ohuita suikaleita. Lämmitä kattilassa tilkkanen ankkapurkista lusikoitua rasvaa. Kuullota rasvassa purjo- ja porkkanasuikaleita. Lisää joukkoon hieman hienonnettua valkosipulia ja kapriksia. Lämmitä ja lisää joukkoon pieniksi kuutioiksi leikkaamaasi paprikaa. Lisää joukkoon hienonnettua lehtipersiljaa ja lopuksi ankanlihasäikeet.

Kuori porkkanapyreetä varten porkkanoita ja ota niihin kevyt savu savustuspussissa – tai ulkosalla savustuspöntössä. Pilko hienohkon savuaromin saaneet porkkanat pienemmiksi paloiksi ja kuullota niitä kattilassa voissa hienonnetun salottisipulin kanssa. Lisää joukkoon suolaa ja punaista kahvi- tai kevytkermaa niin että porkkanat juuri ja juuri peittyvät. Hauduta hiljaa hymyillen kunnes porkkanat kypsyvät. Soseuta porkkanat tasaiseksi pyreeksi tehosekoittimessa. Lisää kuohukermaa saavuttaaksesi pyreeseen haluamasi paksuuden. Tarkista maku.

Leikkaa makeasta, esimerkiksi Maalahden limpusta suorakaiteen muotoisia viipaleita. Voit myös käyttää pyöreää muottia.

Laita leipäviipale lautaselle ja nostele mehevää rilletteä leivälle. Lusikoi ympärille savuporkkanapyreetä. Koristele lehtipersiljan oksalla ja nauti aromikkaan Muscatin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Kolmen lajikkeen mausteisen nahkainen Canepa

Canepa Reserva Privada Carmenere Carignan Grenache 2011

Punaviini Chile
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä