viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Domaine Sainte Claire Saint-Bris Sauvignon

32 / 2009 Aki Björklund2

Valkoviini Bourgogne

Arvio

Tämän viikon sauvignon blanc –lajikkeesta valmistetussa valkoviinissä on puhdaspiirteinen ja kesäisen aromikas tuoksu. Siinä on raparperia, mustaherukkaa ja passionhedelmää. Tuoksua seuraava maku on kuiva, keskitäyteläinen, kypsän hedelmäinen, mutta silti suutuntumaltaan hyvin ryhdikäs. Terhakka hapokkuus antaa viinille selkärankaa. Aromeiltaan tuoksua seuraava maku jättää hieman yrrttisen ja sitrusmaisen, veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Rapuajan ollessa parhaillaan suosittelen tämän viikon viinivalinnalle mehevää raputoastia. Sekoita ravunlihan joukkoon majoneesia, sitruunamehua, hienonnettua tilliä ja ripaus chilijauhetta. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Paahda paahtoleipäviipaleita ja voitele ne voilla. Aseta leiville salaatinlehti ja nostele päälle reilusti mehevää rapumassaa. Koristele leivät ohuilla punasipulirenkailla, sitruunalohkoilla ja tillinoksilla. Tarjoile hyvin viilennetyn Sainte Clairen Saint-Bris Sauvignonin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Espiritu de Chile Gewürztraminer-Semillon

Espíritu de Chile Gewürztraminer Semillon hanapakkaus

Valkoviini Chile
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä