Viikon viinivinkki

Domaine Sainte Claire Saint-Bris Sauvignon

32 / 2009 Aki Björklund2

Arvio

Tämän viikon sauvignon blanc –lajikkeesta valmistetussa valkoviinissä on puhdaspiirteinen ja kesäisen aromikas tuoksu. Siinä on raparperia, mustaherukkaa ja passionhedelmää. Tuoksua seuraava maku on kuiva, keskitäyteläinen, kypsän hedelmäinen, mutta silti suutuntumaltaan hyvin ryhdikäs. Terhakka hapokkuus antaa viinille selkärankaa. Aromeiltaan tuoksua seuraava maku jättää hieman yrrttisen ja sitrusmaisen, veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Rapuajan ollessa parhaillaan suosittelen tämän viikon viinivalinnalle mehevää raputoastia. Sekoita ravunlihan joukkoon majoneesia, sitruunamehua, hienonnettua tilliä ja ripaus chilijauhetta. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Paahda paahtoleipäviipaleita ja voitele ne voilla. Aseta leiville salaatinlehti ja nostele päälle reilusti mehevää rapumassaa. Koristele leivät ohuilla punasipulirenkailla, sitruunalohkoilla ja tillinoksilla. Tarjoile hyvin viilennetyn Sainte Clairen Saint-Bris Sauvignonin kera.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.