viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Devil’s Corner 9 Degrees Riesling

40 / 2010 Aki Björklund2

Valkoviini Tasmania

Arvio

Tämän viikon viinivinkiksi olen valinnut maukkaan tasmanialaisen valkoviinin. Devil’s Cornerissa on avoin, tiivisluonteinen ja reilusti persikan kiveä muistuttava tuoksu. Siinä on myös häivähdys hunajaa, mineraalia ja kukkapukettia. Tuoksua seuraa hedelmäinen, makeahko, tasainen ja suunmyötäisen maukas maku. Herkullinen maku allekirjoittaa tuoksun aromikkuuden. Vaikka maku on makeahko, on viinissä hyvin eloisa hapokkuus, joka antaa maulle ryhtiä, tekee mausta harmonisen ja kantaa kokonaisuutta suunmyötäiseen, veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.

Viinin seuraksi

Vaikka viinissä on makeutta, soveltuu se seurustelukäytön lisäksi mainiosti myös ruokapöytään. Puolikuivat ja –makeat viinit istuvat oivasti ennen kaikkea hieman maustetumpien ruokien seuraan. Tämän riesling-viinin seuraan voisit valmistaa vaikkapa broilerin rintafileestä valmistettua wokkia. Käytä mielellään maustamatonta ja marinoimatonta broileria. Leikkaa liha reiluiksi suikaleiksi, sekä hienonna reilusti sipulia, valkosipulia ja purjoa. Varaa myös makusi mukaan hienonnettua, tuoretta chiliä ja korianteria. Wokkaa kuumassa öljyssä sipulit ja broiskun liha. Lisää hetken kuluttua joukkoon chili, hieman satay-kastiketta, aavistus hunajaa ja rouhaisu mustapippuria. Hauduta. Keitä kattilassa nuudeleita lähes kypsäksi ja valuta ne hyvin. Lisää valutetut nuudelit wokkiin ja viimeistele ruoka kevyesti murskatuilla suolapähkinöillä ja hienonnetulla korianterilla. Tarkista maku ja nauti mausteinen broiskuwokki hyvin viilennetyn, aavistuksen makeahkon Devil’s Corner 9 Degrees Rieslingin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Wolf Blass Yellow Label Riesling

Wolf Blass Yellow Label Riesling 2011

Valkoviini Etelä-Australia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä