viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Eksoottinen casablancalainen grillatulle kalalle

29 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Casablanca

Lämpimänä tarjottava perunasalaatti punalihaisen kalan kylkeen

Ruokasuositukseni tämän viikon viinille on grillattua nieriää lämpimän perunasalaatin kera. Voit toki käyttää mitä tahansa punalihaista kalaa, kuten taimenta, kirjolohta tai lohta.

Keitä perunasalaattia varten kananmunia ja toisessa kattilassa pieniä uuden sadon perunoita.

Hienonna salottisipulia ja kuullota se nopeasti nokareessa voita. Lisää sipulin joukkoon kattilaan keitetyt ja puolitetut perunat sekä lohkotut kananmunat. Revi mukaan rucola-salaattia ja hienonna joukkoon myös kevätsipulin vartta.

Mausta salaatti pienillä kapriksilla, hienonnetulla persiljalla ja raastetulla sitruunankuorella. Lorauta joukkoon hieman omenaviinietikkaa ja rouhaise salaattiin myllystä mustapippuria. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Pidä salaatti lämpimänä.

Leikkaa kalafilee annospaloiksi ja grillaa ne nahkapuoli alaspäin. Grillaa palat ainoastaan nahkapuolelta. Annospalat ovat valmiita, kun vatsapuolen liha ei ole aivan läpikypsää vaan pinnalta vielä aavistuksen läpikuultavaa. Näin kala säilyy erittäin mehevänä.

Nostele lämmintä perunasalaattia lautaselle ja asettele grillattu kala päälle. Nauti Cono Surin mehevän Chardonnayn kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Portugalin mustasävytteisen marjaista punaviiniä

Cabeça de Toiro Reserva 2011

Punaviini Portugali
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä