Viikon viinivinkki

Kinkkuun käärittyä vuohenjuustoa ja aromikasta aglianicoa

19 / 2012 Antti Rinta-Huumo

Arvio

Tämän viikon suosituksessani, Aglianico-lajikkeesta valmistetussa viinissä on intensiivinen, kypsän marjainen, rustiikkisen yrttinen, pippurinen ja nahkainenkin tuoksu. Tätä seuraava, keskitäyteläinen maku on sekin kypsän marjainen ja tyyliltään maalaismaisen rehellinen. Aromeiltaan tuoksun lupaamat vivahteet seuraavat tarkasti makuun. Siinä on lisäksi muun muassa hapankirsikkaa. Pehmeä tanniinisuus ja hedelmähapokkuus kantavat viiniä tasaiseen, hieman suuta supistavaan jälkivaikutelmaan, joka nostaa veden kielelle.

Viini saa maukkaan kaverin kisakatsomoonkin sopivasta kinkkukääröstä

Tämänkin viikon suositukseni olisi erittäin monikäyttöinen viini useidenkin erilaisten arkiruokien seuraan.

Ehdottaisin tarjoamaan viiniä aromikkaan, helposti ja nopeasti valmistuvan grillatun kinkkukäärön seurassa. Hanki kaupasta isoja viipaleita keitto- tai savukinkkua. Aloita valmistamalla niille täyte. Sekoita pehmeän vuohenjuuston sekaan kuivalla paistinpannulla kauniin rusehtavaksi paahdettuja ja sen jälkeen kevyesti murskattuja pinjansiemeniä. Lisää täytteeseen myös hienonnettua rucolaa.

Leikkaa isot kinkkuviipaleet puoliksi. Levitä viipaleille kevyesti sileää dijonsinappia ja suikaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja. Ripottele viipaleille vielä hieman Mustaleima -emmentalraastetta. Nostele mehevää täytettä halkaistun kinkkuviipaleen toiseen päähän ja kääri rullalle. Sulje kinkkukääröt esimerkiksi hammastikulla.

Grillaa kinkkukääröjä miedolla lämmöllä kunnes ne saavat kauniin pintavärin ja juustotäyte hieman lämpenee.

Tarjoile yksinkertaisesti valmistuva herkku raikkaan vihersalaatin, balsamietikkakastikkeen ja aromikkaan Castello Ducale Aglianicon kanssa.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.