viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Casa Silva Carmenère Reserva

46 / 2007 Aki Björklund2

Punaviini Rapel

Arvio

Kirpsakan alkutalven tuulen tuivertaessa maistuu tämänviikkoinen viinivinkki, chileläinen punaviini Casa Silva Carmenère Reserva. Poikkeuksellisen intensiivisen värin omaavasta viinistä voi aistia tuhdin nuorekasta, lähes makeaa, tummaa marjaisuutta. Aromikkuus pursuilee karhunvatukkaa, tummaa kirsikkaa, paahteisuutta ja lämminhenkisyyttä. Tuoksua seuraava maku täyttää suun kypsän makealla hedelmäisyydellä. Suutuntumaltaan viini on erittäin harmoninen ja suunmyötäinen. Puhdaspiirteistä ja tummasävytteistä makua ryhdittävät poikkeuksellisen kypsät tanniinit ja miellyttävä hedelmähapokkuus. Harmoninen ja tyylikäs uuden maailman punaviini.

Viinin seuraksi

Casa Silvassa ei ole suuta häiritsevää särmikkyyttä, joten se on varsin ystävällinen viini ruokien kanssa yhdistettäväksi. Täyteläisen hedelmäisenä ja tummasävytteisenä punaviininä se nauttii kuitenkin suhteellisen täyteläisistä, talvisista liharuoista. Kokeile vaikkapa täytetystä härän ulkofilepihvistä valmistettua ruokaa. Valmista täyte kuutioimalla salotti- ja valkosipulia hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulit pienessä määrässä voita ja jäähdytä. Sekoita sipuleiden joukkoon hienonnettua, tuoretta timjamia, smetanaa ja reilusti vastaraastettua Parmesan-juustoa. Leikkaa pihveihin kyljestä käsin taskut ja täytä pihvit valmistamallasi täytteellä. Mausta huoneenlämpöiset pihvit ulkopuolelta suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu ja paista pihvit pienessä määrässä voita. Tarjoa lisäkkeenä uuniperunaa ja mehevää sienimuhennosta. Sienimuhennoksen voit valmistaa vaikkapa osterivinokkaasta. Kuutioi sienet ja lisää maun mukaan sipulia. Freesaa sipulit ja sienet paistinpannulla voissa sekä mausta pippurilla ja hyppysellisellä suolaa. Kaada paistinpannun sisältö kattilaan ja lisää kuohukermaa. Keitä kasaan kunnes kastike paksuuntuu. Tarkista maku ja herkuttele pihvin ja perunoiden kanssa!

Edellisen viikon viinivinkki

Trapiche Pinot Noir Oak Cask

Trapiche Pinot Noir Oak Cask 2011

Punaviini Mendoza
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä