Viikon viinivinkki

Casa Silva Carmenère Reserva

46 / 2007 Aki Björklund2

Arvio

Kirpsakan alkutalven tuulen tuivertaessa maistuu tämänviikkoinen viinivinkki, chileläinen punaviini Casa Silva Carmenère Reserva. Poikkeuksellisen intensiivisen värin omaavasta viinistä voi aistia tuhdin nuorekasta, lähes makeaa, tummaa marjaisuutta. Aromikkuus pursuilee karhunvatukkaa, tummaa kirsikkaa, paahteisuutta ja lämminhenkisyyttä. Tuoksua seuraava maku täyttää suun kypsän makealla hedelmäisyydellä. Suutuntumaltaan viini on erittäin harmoninen ja suunmyötäinen. Puhdaspiirteistä ja tummasävytteistä makua ryhdittävät poikkeuksellisen kypsät tanniinit ja miellyttävä hedelmähapokkuus. Harmoninen ja tyylikäs uuden maailman punaviini.

Viinin seuraksi

Casa Silvassa ei ole suuta häiritsevää särmikkyyttä, joten se on varsin ystävällinen viini ruokien kanssa yhdistettäväksi. Täyteläisen hedelmäisenä ja tummasävytteisenä punaviininä se nauttii kuitenkin suhteellisen täyteläisistä, talvisista liharuoista. Kokeile vaikkapa täytetystä härän ulkofilepihvistä valmistettua ruokaa. Valmista täyte kuutioimalla salotti- ja valkosipulia hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulit pienessä määrässä voita ja jäähdytä. Sekoita sipuleiden joukkoon hienonnettua, tuoretta timjamia, smetanaa ja reilusti vastaraastettua Parmesan-juustoa. Leikkaa pihveihin kyljestä käsin taskut ja täytä pihvit valmistamallasi täytteellä. Mausta huoneenlämpöiset pihvit ulkopuolelta suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu ja paista pihvit pienessä määrässä voita. Tarjoa lisäkkeenä uuniperunaa ja mehevää sienimuhennosta. Sienimuhennoksen voit valmistaa vaikkapa osterivinokkaasta. Kuutioi sienet ja lisää maun mukaan sipulia. Freesaa sipulit ja sienet paistinpannulla voissa sekä mausta pippurilla ja hyppysellisellä suolaa. Kaada paistinpannun sisältö kattilaan ja lisää kuohukermaa. Keitä kasaan kunnes kastike paksuuntuu. Tarkista maku ja herkuttele pihvin ja perunoiden kanssa!

Aiemmat viinivinkit

Siika, grillattu kurkkusalaatti ja pippurinen grüner

Siika ja kurkkusalaatti ovat grillattuina kesäruokien aatelia. Niiden kanssa samaan pöytään sopii yrttinen grüner veltliner, jossa on tuntuvaa sitruksisuutta ja mineraalista pippurisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Grillattu entrecôte ja muhevan mausteinen venetolainen

Grillattu naudan entrecôte, aromikas tomaatti-sardellikastike ja uuden sadon kaali ovat grillaajan kesäruokaa. Paahteisen entrecôten kruunaa mehukkaan hedelmäinen venetolainen punaviini, jonka aromeissa on kuivattuja hedelmiä, mausteisuutta ja nahkaisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Savuperunaleipä ja herkullisen marjainen rosee

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Savuaromisen perunaleivän kanssa maistuu viehkeä ja herkullisen marjainen Viinilehden Vuoden roseviini. Savuinen aromikkuus ja tuntuva yrttisyys korostavat viinin viehättävää vadelmaisuutta ja mansikkaisuutta. Katso viikon

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.