viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Tummasävytteinen Chilen Tributo ja grillattu entrecôte

23 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Rapel

Itämaista vivahdetta tarjoileva marinadi maustaa entrecôten

Hillomaisen mehevä punaviini toimii monenlaisten liharuokien seurassa. Nyt suosittelisin mehevää entrecôtea nuudelin kera.

Aloita marinadin ja kastikkeen valmistuksella. Mittaa kulhoon yhtä paljon soijaa, hunajaa ja öljyä. Lisää joukkoon hieman sileää dijonsinappia, pikkuriikkisen tuoretta chiliä, hienonnettua korianteria, sekä salotti- ja valkosipulia. Rouhaise joukkoon myös mustapippuria. Sekoita tasaiseksi.

Laita entrecôtepihvit esimerkiksi pakastepussiin. Kaada puolet marinadista joukkoon ja sulje pussi. Kääntele pussia niin että marinadi leviää pihveille.

Anna maustua muutaman tunnin ajan. Voit jättää maustumaan hyvin myös yön yli.

Ota liha hyvissä ajoin ennen grillaamista huoneenlämpöön. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja paista pihvit kuumassa grillissä tai halutessasi paistinpannussa tilkassa öljyä ja nokareessa voita. Anna lihan vetäytyä kypsennyksen jälkeen.

Valmista lisäkkeeksi vaikkapa haudutettua nuudelia. Kuumenna kattilassa öljyä ja freesaa siinä hienonnettua tuoretta inkivääriä, salotti- ja valkosipulia. Lisää haudutetut ja hyvin valutetut nuudelit ja hienonnettua lehtipersiljaa. Sekoita ja tarkista maku.

Nostele lautaselle nuudelia, nostele päälle reiluiksi viipaleiksi leikattua entrecôtea ja lusikoi sivuun jättämääsi marinadia kastikkeeksi. Nauti Caliterran Tributon kera.

Edellisen viikon viinivinkki

3 lajikkeen kuplia Chilestä

Tarapacá Brut 2015

Kuohuviini Chile
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä