viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Beringer Clear Lake Zinfandel 2005

9 / 2010 Aki Björklund2

Punaviini North Coast

Arvio

Viikon viinisuositukseksi olen valinnut mehukkaan maukkaan, hyvin laadukkaan kalifornialaisen punaviinin. Viinissä on miellyttävästi kehittynyt, monipuolinen tuoksu, jossa on paahteisuutta, kuivattuja hedelmiä, multaisuutta ja ylikypsää kirsikkaa. Tuoksua seuraava varsin täyteläinen maku on myös kehittynyt. Siinä on tuoksun aromien lisäksi nahkaisuutta, hentoa savua ja yrttisyyttä. Monivivahteinen kokonaisuus saa ryhtiä runsaista, mutta kypsistä tanniineista, jotka kannattavat viiniä hieman suuta kuivattavaan, pitkään jälkivaikutelmaan.

Viinin seuraksi

Kypsän hedelmäinen, miellyttävästi suuta kuivattava punaviini on monikäyttöinen seuralainen esimerkiksi tummien liharuokien kanssa. Yksi helpoimmista, maukkaimmista ja melko takuuvarmasti mureimmista ruoista on kokonaisena paistettu naudan sisäfile. Nyt sisäfileen hintakin on jälleen kohtuullinen, joten annoksen valmistamista kannattaa harkita vakavasti. Mikäli haluat tehdä todellista ”priimaa”, käytä sisäfileestä ainoastaan keskiosa. Puhdista fileestä mahdolliset ylimääräiset kalvot. Anna marinoitua mielellään yön yli marinadissa, jossa on punaviiniä, öljyä, rosmariinia, timjamia, hienonnettua valkosipulia, mustapippuria ja fariinisokeria. Nosta liha seuraavana päivänä hyvissä ajoin (muutama tunti ennen paistamista) huoneenlämpöön. Paista fileeseen kaunis pintaväri kuumalla paistinpannulla ja hiero pintaan reilusti suolaa. Paina sisälämpömittari lihan keskikohtaan ja paista 100 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 54 astetta. Kotiuunissa fileen paksuudesta riippuen aikaa kuluu 40-60 minuuttia. Anna lihan vetäytyä hyvin folion sisässä ennen leikkaamista ”pihvinkokoisiksi” paloiksi. Tarjoa liha täyteläisen palsternakkapyreen ja uunijuuresten (esim. porkkana, punasipuli, lanttu, selleri) kera. Halutessasi voit tarjota vielä esimerkiksi hieman makeahkoa puna- tai portviinikastiketta. Maukkaita hetkiä!

Edellisen viikon viinivinkki

Famiglia Bianchi Malbec

Famiglia Bianchi Malbec 2009

Punaviini Mendoza
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä