viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Luomuriesling ja porkkanarisotto

3 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Rheinhessen

Arvio

Kukkainen tuoksu on rehevä ja vihertäväsävytteinen. Siitä voi erottaa mineraalisuutta, sitrushedelmien aromeja sekä myös vahamaisia piirteitä. Keskitäyteläinen kuiva maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Suutuntumaltaan viini on napakka ja eloisa, nostaen veden kielelle. Viinistä voi erottaa yrttisiä aromeja, samoin karviaismarjaa ja sitrushedelmiä. Kokonaisuus jättää varsin pitkän, tiiviin ja syvän, rodukkaan tyylikkään jälkivaikutelman.

Alkon tuotesivu

Maukas porkkanarisotto viimeistellään jättikatkaravun pyrstöillä

Viinin seuraan suosittelen tällä kertaa mehevää porkkanarisottoa ja jättikatkaravun pyrstöjä.

Risotto:

1. Aloita risoton valmistaminen hienontamalla salottisipulia ja valkosipulia sekä kuutioimalla porkkanaa pieniksi kuutioiksi.

2. Aseta paksupohjainen kattila tai pata liedelle. Kuumenna tilkka öljyä. Lisää joukkoon sipulit, porkkanakuutiot ja risottoriisi. Kuullota hetki.

3. Kiehauta toisessa kattilassa tilkka valkoviiniä ja runsaasti porkkanamehua.

4. Lisää valkoviini-porkkanamehua kuullotettujen raaka-aineiden joukkoon vähitellen pienissä erissä. Sekoita useasti. Lisää lientä aina, kun neste on imeytynyt riisiin.

5. Kun riisi alkaa olla pehmeää mutta siinä on vielä purutuntumaa, lisää risottoon hienonnettua lehtipersiljaa, rouhittua mustapippuria ja tuntuvasti parmesaani-juustoa raasteena.

6. Tarkista maku ja lisää halutessasi vielä nokare mascarpone-juustoa.

Katkaravut:

1. Mausta sulatetut jättikatkaravunpyrstöt suolalla, pippurilla ja vastapuristetulla limemehulla.

2. Kuumenna paistinpannussa nokare voita ja paista ravunpyrstöt nopeasti pannulla.

Tarjoilu:

1. Nostele löysää risottoa lautaselle ja asettele katkaravunpyrstöt päälle.

2. Halutessasi viimeistele annos porkkanasiirapilla: Kiehuta kattilassa porkkanamehua ja sokeria, kunnes mehu paksuuntuu. Lusikoi annokselle muutama kaunis raita lisämausteeksi ja koristeeksi.

3. Nauti risotto ryhdikkään luomu-rieslingin kanssa.

Edellisen viikon viinivinkki

Australian kuplia punajuuriherkulle

Lorimer Rose Extra Dry

Kuohuviini Australia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä