Viikon viinivinkki

Kurpitsaa ja fetaa sahrami-rusinasiirapilla ja parfyyminen valkoviini

Antti Rinta-Huumo

Lähi-idän keittiöstä inspiroitunut kurpitsa-annos on satokautta parhaimmillaan. Leveän mausteinen, hunajainen ja kukkaisen eksoottinen alsacelainen gewürztraminer on täydellinen napakymppipari kurpitsaherkun seuraan.

Alkon tuotesivu

Kurpitsaa ja fetaa sahrami-rusinasiirapilla

Kurpitsaa ja fetaa

Ainekset:
1–2 (noin 1 ½ kg) hokkaidokurpitsaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl cayennepippuria
100 g fetaa

Sahrami-rusinasiirappi:
1 ½ dl keltaisia rusinoita
200 g tomusokeria
2 dl vettä
1 tl sahramin luotteja
1 kanelitanko
1 rkl sitruunan mehua

Valmistusohje:
1. Laita rusinat likoamaan runsaaseen, lämpimään veteen.
2. Pese kurpitsat huolellisesti ja halkaise ne, lusikoi siemenet ja rihmat pois. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi kuorineen.
3. Laita kulhoon kurpitsalohkot, oliiviöljy, suola, kaneli ja cayennepippuri. Pyörittele lohkoja mausteissa ja levitä ne uunipellille, kaavi mausteinen öljy kurpitsojen päälle nuolijalla. Paahda 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
4. Kiehauta valutetut rusinat, tomusokeri, vesi, sahrami ja kanelitanko pienessä kasarissa. Laske lämpöä ja anna porista hiljalleen 5 minuuttia. Ota kasari pois liedeltä ja lisää seokseen sitruunamehu. Poista kanelitanko ja anna siirapin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
5. Nosta kypsät kurpitsalohkot tarjoiluvadille. Murusta päälle fetajuusto ja viimeistele sahramisiirapilla.

Aiemmat viinivinkit

Paahdettu juustokakku ja moni-ilmeinen portviini

Portugalilainen paahdettu juustokakku on isänpäivän yllätysherkku. Makean Tawny-portviinin mausteisuus, pähkinäisyys ja kuivattujen hedelmien aromimaailma ovat täydellistä seuraa juustokakulle. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.