Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Savuaromisen perunaleivän kanssa maistuu viehkeä ja herkullisen marjainen Viinilehden Vuoden roseviini. Savuinen aromikkuus ja tuntuva yrttisyys korostavat viinin viehättävää vadelmaisuutta ja mansikkaisuutta. Kesäistä herkkua parhaimmillaan!
Savuperunaleipä
Ainekset:
500 g perunoita
suolaa keitinveteen
1 savustuspussi
1 maustekurkku kuutioina
1 fenkoli kuutioina
2 dl ranskankermaa
1 rkl sitruunamehua
40 g kapriksia
1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. persilja, salvia, timjami, minttu)
3 rkl ruohosipulia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Lisäksi:
tummaa vuokaleipää
voita voiteluun
50 g paahdettuja manteleita rouhittuina
3–4 retiisiä viipaleina
krassia tai versoja
Valmistusohje:
1. Keitä perunat suolatussa vedessä napakoiksi. Valuta ja höyrytä kuiviksi. Laita savustuspussiin ja 200-asteiseen uuniin 15–20 minuutiksi. Anna perunoiden vetäytyä pussissa 10 minuuttia. Jäädytä, kuori ja viipaloi.
2. Sekoita maustekurkku- ja fenkolikuutiot, ranskankerma, sitruunamehu, kaprikset, yrtit ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna makujen tasaantua ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
3. Voitele leivät ja asettele päälle perunaviipaleita. Lusikoi päälle maustekurkku-fenkoli-yrttiseosta. Viimeistele paahdetulla mantelirouheella, retiisiviipaleilla ja krassilla tai versoilla.