Viikon viinivinkki

Savuperunaleipä ja herkullisen marjainen rosee

Antti Rinta-Huumo

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Savuaromisen perunaleivän kanssa maistuu viehkeä ja herkullisen marjainen Viinilehden Vuoden roseviini. Savuinen aromikkuus ja tuntuva yrttisyys korostavat viinin viehättävää vadelmaisuutta ja mansikkaisuutta. Kesäistä herkkua parhaimmillaan!

Alkon tuotesivu

Savuperunaleipä

Savuperunaleipä

Ainekset:
500 g perunoita
suolaa keitinveteen
1 savustuspussi
1 maustekurkku kuutioina
1 fenkoli kuutioina
2 dl ranskankermaa
1 rkl sitruunamehua
40 g kapriksia
1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. persilja, salvia, timjami, minttu)
3 rkl ruohosipulia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Lisäksi:
tummaa vuokaleipää
voita voiteluun
50 g paahdettuja manteleita rouhittuina
3–4 retiisiä viipaleina
krassia tai versoja

Valmistusohje:
1. Keitä perunat suolatussa vedessä napakoiksi. Valuta ja höyrytä kuiviksi. Laita savustuspussiin ja 200-asteiseen uuniin 15–20 minuutiksi. Anna perunoiden vetäytyä pussissa 10 minuuttia. Jäädytä, kuori ja viipaloi.
2. Sekoita maustekurkku- ja fenkolikuutiot, ranskankerma, sitruunamehu, kaprikset, yrtit ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna makujen tasaantua ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
3. Voitele leivät ja asettele päälle perunaviipaleita. Lusikoi päälle maustekurkku-fenkoli-yrttiseosta. Viimeistele paahdetulla mantelirouheella, retiisiviipaleilla ja krassilla tai versoilla.

Aiemmat viinivinkit

Grillattu entrecôte ja muhevan mausteinen venetolainen

Grillattu naudan entrecôte, aromikas tomaatti-sardellikastike ja uuden sadon kaali ovat grillaajan kesäruokaa. Paahteisen entrecôten kruunaa mehukkaan hedelmäinen venetolainen punaviini, jonka aromeissa on kuivattuja hedelmiä, mausteisuutta ja nahkaisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Savuperunaleipä ja herkullisen marjainen rosee

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Savuaromisen perunaleivän kanssa maistuu viehkeä ja herkullisen marjainen Viinilehden Vuoden roseviini. Savuinen aromikkuus ja tuntuva yrttisyys korostavat viinin viehättävää vadelmaisuutta ja mansikkaisuutta. Katso viikon

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.