Viikon viinivinkki

Tuplapaistetut pinaatti-sieniletut ja kukkaisen mausteinen itävaltalainen

Antti Rinta-Huumo

Rouskuvan raikkaat lisukkeet kruunaavat kesäiset pinaatti-sieniletut. Runsaan hapokas, yrttinen ja mausteinen kolmen lajikkeen itävaltalainen täydentää lettujen maanläheistä aromimaailmaa.

Alkon tuotesivu

Tuplapaistetut pinaatti-sieniletut

Pinaattiletut

Ainekset:
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
5 dl maitoa
4 dl (n. 80 g) tuoretta pinaattia
voita ja rypsiöljyä paistamiseen

Täyte:
300 g varhaiskaalia
1 keltasipuli
100 g sieniä (kantarelleja, huhtasieniä, herkkusieniä)
oliiviöljyä paistamiseen
½ dl kuivaa valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
ripaus muskottijauhetta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl ryöpättyjä nokkosia (tai 80 g tuoretta pinaattia)
2 tl kuivattua lipstikkaa

Tarjoiluun:
smetanaa

Valmistusohje:
1. Riko kananmunat tehosekoittimen kulhoon. Lisää vehnäjauhot, suola, maito ja pinaatti. Soseuta tasaiseksi seokseksi, voit myös käyttää sauvasekoitinta. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
2. Leikkaa varhaiskaali erittäin ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja paloittele sienet.
3. Kuumenna loraus oliiviöljyä isossa kasarissa. Kuullota kaali, sipulit ja sienet pehmeiksi öljyssä, noin 15 minuuttia.
4. Lisää kasariin valkoviini ja kiehauta. Mausta kasvisseos suolalla, pippurilla ja muskotilla.
5. Kumoa seos isoon kulhoon ja sekoita joukkoon tuorejuusto, nokkoset ja lipstikka. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja muskottia.
6. Kuumenna loraus rypsiöljyä ja nokare voita (halkaisija n. 25 cm) lettupannulla. Lorauta taikinaa pannulle, paista molemmin puolin kypsäksi ja nosta lautaselle. Toista kunnes taikina loppuu.
7. Täytä letut. Laita kunkin letun keskelle noin 1 dl täytettä. Käännä alareuna täytteen päälle, taita sen jälkeen molemmat sivut keskelle ja pyöräytä letusta tiivis rulla.
8. Lämmitä nokare voita pannulla ja ruskista täytetyt letut rapeiksi muutama täytetty lettu kerrallaan. Nosta letut tarjoilulautasille.
9. Lisää pannulle lopuksi kunnon nokare voita ja paista, kunnes voi kuohahtaa ja ruskistuu. Kaada voi lautasille lettujen päälle. Lisää lautasille lusikalliset smetanaa ja tarjoile heti.

Aiemmat viinivinkit

Grillattu entrecôte ja muhevan mausteinen venetolainen

Grillattu naudan entrecôte, aromikas tomaatti-sardellikastike ja uuden sadon kaali ovat grillaajan kesäruokaa. Paahteisen entrecôten kruunaa mehukkaan hedelmäinen venetolainen punaviini, jonka aromeissa on kuivattuja hedelmiä, mausteisuutta ja nahkaisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Savuperunaleipä ja herkullisen marjainen rosee

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Savuaromisen perunaleivän kanssa maistuu viehkeä ja herkullisen marjainen Viinilehden Vuoden roseviini. Savuinen aromikkuus ja tuntuva yrttisyys korostavat viinin viehättävää vadelmaisuutta ja mansikkaisuutta. Katso viikon

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.