Rouskuvan raikkaat lisukkeet kruunaavat kesäiset pinaatti-sieniletut. Runsaan hapokas, yrttinen ja mausteinen kolmen lajikkeen itävaltalainen täydentää lettujen maanläheistä aromimaailmaa.
Tuplapaistetut pinaatti-sieniletut
Ainekset:
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
5 dl maitoa
4 dl (n. 80 g) tuoretta pinaattia
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
Täyte:
300 g varhaiskaalia
1 keltasipuli
100 g sieniä (kantarelleja, huhtasieniä, herkkusieniä)
oliiviöljyä paistamiseen
½ dl kuivaa valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
ripaus muskottijauhetta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl ryöpättyjä nokkosia (tai 80 g tuoretta pinaattia)
2 tl kuivattua lipstikkaa
Tarjoiluun:
smetanaa
Valmistusohje:
1. Riko kananmunat tehosekoittimen kulhoon. Lisää vehnäjauhot, suola, maito ja pinaatti. Soseuta tasaiseksi seokseksi, voit myös käyttää sauvasekoitinta. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
2. Leikkaa varhaiskaali erittäin ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja paloittele sienet.
3. Kuumenna loraus oliiviöljyä isossa kasarissa. Kuullota kaali, sipulit ja sienet pehmeiksi öljyssä, noin 15 minuuttia.
4. Lisää kasariin valkoviini ja kiehauta. Mausta kasvisseos suolalla, pippurilla ja muskotilla.
5. Kumoa seos isoon kulhoon ja sekoita joukkoon tuorejuusto, nokkoset ja lipstikka. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja muskottia.
6. Kuumenna loraus rypsiöljyä ja nokare voita (halkaisija n. 25 cm) lettupannulla. Lorauta taikinaa pannulle, paista molemmin puolin kypsäksi ja nosta lautaselle. Toista kunnes taikina loppuu.
7. Täytä letut. Laita kunkin letun keskelle noin 1 dl täytettä. Käännä alareuna täytteen päälle, taita sen jälkeen molemmat sivut keskelle ja pyöräytä letusta tiivis rulla.
8. Lämmitä nokare voita pannulla ja ruskista täytetyt letut rapeiksi muutama täytetty lettu kerrallaan. Nosta letut tarjoilulautasille.
9. Lisää pannulle lopuksi kunnon nokare voita ja paista, kunnes voi kuohahtaa ja ruskistuu. Kaada voi lautasille lettujen päälle. Lisää lautasille lusikalliset smetanaa ja tarjoile heti.