Viikon viinivinkki

Karitsatartar ja pippurinen grüner

15 / 2025 Antti Rinta-Huumo

Pehmeä karitsan sisäpaisti on herkullista raakana. Sen herkkä maku ei jyrää muikunmätiä, joka antaa keväiselle tartarille upeaa raikkautta. Tartar saa seurakseen pippurisen ja yrttisen itävaltalaisen grünerin. Ranskankerman hapokkuus, mädin suolaisuus ja piparjuuren aromikkuus korostavat viinin hedelmäisyyttä. Herkullinen yhdistelmä!

Alkon tuotesivu

Karitsatartar muikunmädillä

Karitsatartar

Ainekset:
1 (n. 150 g) karitsan sisäpaisti
50 g muikunmätiä
250 g ranskankermaa
50 g piparjuurta
1 banaanisalottisipuli
1 tuore jalapeno
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä

Lisäksi tarvitset:
paistinarua

Valmistusohje:
1. Hienonna paisti veitsellä tai jauha se karkeasti lihamyllyssä. Valuta muikunmäti hyvin. Vatkaa ranskankerma kevyesti. Kuori piparjuuri.
2. Kuori salottisipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Huuhtele renkaat kylmällä vedellä, erottele ne toisistaan ja säilytä kylmässä vedessä ennen tarjoilua.
3. Poista jalapenosta siemenet ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele suikaleet kylmällä vedellä ja säilytä kylmässä vedessä ennen tarjoilua.
4. Mausta tartar suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.
5. Levitä lautasille ruokalusikalliset ranskankermaa ja annostele tartarlihat päälle. Koristele muikunmädillä, sipulirenkailla ja jalapenolla. Raasta päälle hieman tuoretta piparjuurta.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.