Viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden roseeviini -pronssimitalisti ja haudutettu lohi

29 / 2024 Antti Rinta-Huumo

Haudutettu lohi tarjoillaan punajuuri-kikhernedalin ja sitruunajogurtin kanssa. Yhdistelmä maistuu herkulliselta Viinilehden Vuoden roseeviini -pronssimitalistin kera.

Haudutettu lohi ja punajuuri-kikhernedal

Haudutettu lohi

Ainekset:
4 (à 120 g) lohipalaa
1 dl valkoviiniä
1 dl kasvislientä
2 rkl voita
suolaa
kuivattua chiliä

Punajuuri-kikhernedal:
1 rkl voita
1 salottisipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tlk (400/240 g) kikherneitä
1/2 tl juustokuminaa (jeera)
2 dl punajuurimehua
2 dl kasvislientä
suolaa
mustapippuria
1–2 rkl voita

Sitruunajogurtti:
1 dl maustamatonta jogurttia
1/2 sitruuna (mehu)
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1–2 rkl voita

Lisäksi:
suolaheinää

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.