Viikon viinivinkki

Aromikas valkoviini ja luonnonkalapasta

2 / 2024 Antti Rinta-Huumo

Laatusäilykkeet ja pasta pelastavat arjen tohinassa ja lasissa maistuu arjen vakioviini. Luonnonkalasäilykkeistä syntyy nopea ja herkullinen spagetti, jonka kumppanina loistaa aromikas uusiseelantilainen sauvignon blanc.

Luonnonkalapasta

Luonnonkalapasta

4 annosta, valmistusaika 20 min

Ainekset:
300 g spagettia
1 punasipuli
1 sitruunan kuoriraaste
½ sitruunan mehu
250 g kirsikkatomaatteja
½ rkua lehtipersiljaa
1 prk (160 g/120 g) kotimaista luonnonkalasäilykettä
2 dl mustia kivettömiä oliiveja
½ tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä

Valmistusohje:
1. Keitä spagetti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuori ja viipaloi punasipuli. Sekoita sipuli ja sitruunan kuori sekä mehu isossa kulhossa.
3. Puolita tomaatit ja hienonna lehtipersilja. Kaada luonnonkalasäilyke kulhoon öljyineen. Lisää oliivit, suola ja mustapippuri. Sekoita.
4. Valuta spagetti ja lisää kulhoon. Sekoita.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.