viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Helmeilevä rosee ja maalaissalaatti paahdetulla lohella

16 / 2024 Antti Rinta-Huumo

Roseeviini Pfalz

Herkuttele viikonloppuna ystävien kanssa keväisellä maalaissalaatilla. Paahda salaatin kylkeen mehevää lohta, nauti rapean leivän kanssa ja kaada lasiin helmeilevää roseeviiniä. Tällä yhdistelmällä kevät tulee kolisten.

Maalaissalaatti paahdetulla lohella

maalaissalaatti

4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton

Ainekset:
2 l vettä
2 dl merisuolaa
2 rkl sokeria
800 g lohifileetä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl korianterinsiemeniä

Salaattikastike:
2 rkl vadelmaviinietikkaa
2 rkl Dijon-sinappia
1 tl suolaa
1 1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa

Salaatti:
50 g (noin 1 dl) auringonkukansiemeniä
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
10 varhaisperunaa
vettä
1 tl suolaa
200 g neulapapuja
1 rs (200 g) herkkusieniä
1 friseesalaatti
1 rs vuonankaalia
1 pieni punasipuli (tai muutama varsi kevätsipulia)
1 nippu retiisiä
1 avomaankurkku

Valmistusohje:
1. Mittaa kattilaan vesi, suola ja sokeri. Keitä, kunnes suola ja sokeri on liuennut. Jäähdytä liemi. (voit tehdä jo edellisenä päivänä)
2. Leikkaa lohi neljäksi palaksi. Poista halutessasi nahka. Nosta kalat kylmään liemeen, anna maustua vartti.
3. Nosta kalat liemestä ja kuivaa pinta.
4. Paahda maustesiemeniä pannulla. Jauha jäähtyneenä morttelissa.
5. Paista kaloja kuumalla pannulla nahkapuoli alaspäin, kunnes nahka on rapeaa. Käännä ja paista hetki. Kala saa jäädä kypsyydeltään roseeksi.
6. Kaada jauhetut maustesiemenet lautaselle. Dippaa kalat lihapuolelta mausteseokseen. Kääri kalat kelmuun. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti tai seuraavaan päivään.
7. Valmista salaattikastike. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset pulloon, ravista sekaisin. Säilytä jääkaapissa. Ravista uudelleen juuri ennen tarjoilua.
8. Tee salaatti. Paahda siemeniin kuivalla pannulla väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla, anna jäähtyä.
9. Keitä pestyt perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Lisää veteen myös pavut, keitä niitä 2 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä.
10. Halkaise jäähtyneet perunat. Laita perunat kulhoon, kaada päälle noin 1/3 salaatinkastikkeesta. Nosta jääkaappiin maustumaan.
11. Puhdista ja halkaise herkkusienet. Paahda sienet kuivalla pannulla kypsiksi. Mausta sienet muutamalla ruokalusikallisella salaatinkastiketta, anna maustua jääkaapissa.
12. Pese ja kuivaa salaatti ja vuonankaali. Revi salaatti pieneksi.
13. Kuori ja suikaloi punasipuli. Viipaloi retiisit ja kurkku ohueksi.
14. Kokoa kaikki lohisalaatti yhdeksi isoksi salaatiksi tai annoslautasille. Kaada kastiketta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoile maalaissalaatti lohen, rapean leivän kanssa.

Edellisen viikon viinivinkki

Rieslingiä ja keväisen keveää peruna-inkiväärikeittoa

Kühling-Gillot Oppenheim Riesling Trocken 2021

Valkoviini Rheinhessen
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä