Viikon viinivinkki

Kepeitä kuplia ja vihreä shakshuka

14 / 2024 Antti Rinta-Huumo

Lähi-Idästä ja Pohjois-Afrikasta tunnettu shakshuka muuttuu kevään kunniaksi tomaattisesta vihreäksi. Herkullinen brunssiruoka saa piristystä herneistä ja fenkolista ja kipakkuutta vihreästä chilistä. Poksauta kumppaniksi pirteä prosecco, jonka hedelmäiset kuplat tyynnyttelevät shakshukan lempeää tulisuutta.

Vihreä shakshuka

Vihreä shakshuka

Ainekset:
300 g fenkolia
1 sipuli
1–2 vihreää chiliä
1 ½ rkl oliiviöljyä
½ dl valkoviiniä
1 pss (200 g) pakasteherneitä
¾ tl suolaa
1 tl kuivattua minttua
½ tl juustokuminaa
mustapippuria myllystä
2 rkl sitruunan mehua
3–4 munaa
150 g fetaa
tilliä tai korianteria

Valmistusohje:
1. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai mandoliinilla.
2. Kuori ja paloittele sipuli. Viipaloi chili.
3. Kuumenna öljy isossa pannussa tai paistokasarissa. Lisää tuoreet kasvikset ja valkoviini. Kuumenna sekoitellen, kunnes fenkoli on hieman pehmentynyt. Lisää herneet, suola, minttu, juustokumina, pippuri ja sitruunamehu. Sekoita.
4. Tee kasvisseokseen paistinlastalla 3–4 koloa ja riko munat niihin. Kypsennä keskilämmöllä kannen tai leivinpaperin alla, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet mutta keltuaiset ovat vielä juoksevia tai pehmeitä, oman makusi mukaan.
5. Murenna päälle feta, viimeistele tillillä tai korianterilla. Nosta pannu pöytään ja tarjoile heti.

Vinkki! Tarjoile shakshukan kanssa vaaleaa juurileipää. Jos haluat ateriasta ruokaisamman, keitä lisukkeeksi täysjyväbulguria.

Aiemmat viinivinkit

Siika, grillattu kurkkusalaatti ja pippurinen grüner

Siika ja kurkkusalaatti ovat grillattuina kesäruokien aatelia. Niiden kanssa samaan pöytään sopii yrttinen grüner veltliner, jossa on tuntuvaa sitruksisuutta ja mineraalista pippurisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Grillattu entrecôte ja muhevan mausteinen venetolainen

Grillattu naudan entrecôte, aromikas tomaatti-sardellikastike ja uuden sadon kaali ovat grillaajan kesäruokaa. Paahteisen entrecôten kruunaa mehukkaan hedelmäinen venetolainen punaviini, jonka aromeissa on kuivattuja hedelmiä, mausteisuutta ja nahkaisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Savuperunaleipä ja herkullisen marjainen rosee

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Savuaromisen perunaleivän kanssa maistuu viehkeä ja herkullisen marjainen Viinilehden Vuoden roseviini. Savuinen aromikkuus ja tuntuva yrttisyys korostavat viinin viehättävää vadelmaisuutta ja mansikkaisuutta. Katso viikon

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.